Wat ik graag zou willen doen als ik echt blogtijd had

 

Steeds vaker denk ik na over wat ik zou doen als ik meer blog-tijd zou hebben. Want hoewel koken mijn “ding” is en ik bloggen ontzettend leuk vind, roepen er uiteraard meer verantwoordelijkheden en leuke dingen die mijn aandacht vragen.

Ik merk daarom ook steeds vaker dat ik het soms wel frustrerend vind dat ik zo weinig blogtijd heb. Dat het toch vaak wat tussendoor komt. Nu zal dit iets zijn wat voor iedereen geldt in het dagelijkse drukke leven. Dat tijd tekort. Maar het gekke is dat ik met bijvoorbeeld hardlopen nooit korter ren of met fitness niet korter train omdat er nog zoveel andere dingen wachten. So much to do, so little time.

Mijn gezin komt uiteraard voor mij op één maar soms droom ik wel eens weg wat ik anders zou doen op mijn blog als ik er meer tijd voor zou hebben. Meer tijd in plaats van dat ik dit nu op een maandagochtend tik. Tussendoor vóór het ophalen van mijn kinderen voor de pauze en het wegbrengen van mijn auto naar de garage.

Een wensenlijstje dus.
Wat ik jullie, mijn lezers meer zou willen bieden als ik meer tijd zou hebben om te bloggen:

-Meer tijd om recepten uit te denken en te testen.
Mijn receptontwikkeling vindt nu vaak gehaast plaats. Letterlijk als ik de boodschappenlijst op woensdag schrijf voor de rest van de week bedenk ik welke recepten ik ga koken voor het weekend en dus voor de blog. Vaak heb ik wel een omlijnd idee maar in dat moment schrijf ik in een paar minuten de ingeschatte ingrediënten en eigenlijk dus het recept op. Meestal resulteert dat in dus een basisidee en “on the go” in het weekend de maaltijd koken. Tijdens het koken schrijf ik dan het recept uit en voeg ik dingen toe of laat ik ze toch weg. En als het lekker is, dan komt het op de blog. Maar soms zou ik wel wat meer tijd willen besteden aan het variëren en testen. Want wellicht kan het soms nog veel lekkerder. Ik zou eigenlijk dus echt even wat meer vooraf willen zitten en rustig nadenken hoe smaken werken met elkaar en hoe het gerecht eruit zou moeten zien. Op wat rustige momenten kan ik echt genieten van het zitten aan tafel, het doorbladeren van boeken, internet, pinterest en magazines en van daaruit een recept te bedenken. Ergens een lekker idee vinden en dan bedenken hoe ik dat zou doen. En eigenlijk zou ik het dan ook willen testen op diverse manieren. Een voorbeeld is een recept voor brownies dat ik onlangs maakte. Ze waren heerlijk al waren ze aan de onderkant een beetje klef. Dan kan ik ze plaatsen online maar ondertussen heb ik al bedacht hoe ze zouden smaken zonder fruit erin (minder klef?) of dat ik ze net twee minuten langer moet bakken, of juist op een andere manier moet laten afkoelen of met een andere topping moet maken. Eigenlijk zou ik ze dus minimaal nog één keer moeten maken om het recept “kloppend” te maken maar het is de vraag of ik daar tijd voor heb.

-Meer tijd om na te denken over de foodstyling en positie van fotograferen van mijn recepten.

Nu heb ik vaak wel een beeld in mijn hoofd maar de maaltijden die ik kook zijn letterlijk de maaltijden die we ook in de avond eten. Met andere woorden, er is altijd haast bij de opmaak, positioneren, fotograferen. Ik denk dat ik betere en mooiere foto’s kan maken als ik daar meer tijd aan zou besteden. Ook zou ik vaker naar “props” ofwel rekwisieten willen zoeken om foto’s meer aan te kleden. Mooie ondergronden, geinig servies. De foto’s meer aankleden.

-Cursus volgen in foodfotografie en foodstyling.
Ik heb een redelijke basis voor de fotografie maar op sommige aspecten krijg ik er mijn vinger niet helemaal achter hoe ik het in beeld moet brengen. Daar komt het stukje ongeduld bij voorafgaande aan de maaltijd maar ook het spelen met licht en schaduwen. Leuk als mensen mijn foto’s mooi vinden maar ik kan echt jaloers zijn op de foto’s die ik in boeken zie staan en mij hardop afvraag hoe dat in hemelsnaam zo mooi in beeld is gebracht.

-Meer tijd voor verhalen en inspelen op actualiteiten.

Naast koken ben ik gek op schrijven. Laat mij maar ratelen zeg maar. De hersenspinsels in mijn hoofd vertalen naar woorden en daarin soms grappige wendingen aanbrengen. Ik kan enorm genieten van een woordgrap die ontspringt uit mijn gedachten of een stuk waarin ik het gevoel heb dat ik er mijn gedachten of mijn waarheid in kwijt kan. Mijn wereld zit vol verhalen en ik zou ze graag vertellen. Ook zou ik wel wat meer tijd willen besteden aan actualiteiten. Dus met thema’s. Voor kerst en Sinterklaas is mij dat dit jaar wel gelukt maar bijvoorbeeld wat meer met pasen, of een Spaanse/Chinese week, aspergeseizoen, rabarbertijd, aardbeien, week van de vegetariërs etc. Maar ook dat lukt mij, door gebrek aan tijd nu niet.

De site zelf aanpassen.
Ik vind de lay-out van mijn site zelf wel prettig en hier en daar breng ik wel veranderen aan. Maar mijn achtergrondfoto is al twee jaar hetzelfde en mag wel eens wat anders of professioneler. Ook zou ik wel eens meer willen nadenken hoe ik de blog leuker kan presenteren of gebruiksvriendelijker kan maken.

Zo zie je. Ik heb een hoop wensen voor de blog. Uiteindelijke doel is gewoon om jullie meer content te kunnen bieden en een hogere kwaliteit aan recepten, foto’s en stukken. Maar het leven raast en uiteindelijk blijft het hobby. Maar ja een mens mag dromen he? De vraag is natuurlijk, als je fulltime zou bloggen, of je dan niet tegen deze punten aan zou lopen. Ook dan raast het leven en heb je wellicht meer tijdsdruk. Al met al denk ik dat je gewoonweg nooit genoeg tijd zal hebben in een dag. Hoe zit dat met jullie? Is dit voor jullie herkenbaar? En waar zouden jullie meer tijd aan willen besteden? Happy maandag! Kookon!

Share

3 thoughts on “Wat ik graag zou willen doen als ik echt blogtijd had

  1. Wat fijn dat jij dit soort dingen niet alleen denkt, maar ook gewoon opschrijft. Ontzettend herkenbaar dit. Wat zou ook ik graag wat meer tijd vrijmaken voor het bloggen, en ik zou aan precies dezelfde punten willen werken als jij. Vooral het meer doortesten van recepten en de tijd nemen om écht mooie foto’s te maken. Qua props: na een paar bezoekjes aan de kringloop moet ik zeggen dat ik een stuk tevredener ben over mijn foto’s, en dat kostte niet zoveel tijd 🙂

  2. Met de website kan ik je helpen, zullen we anders als ik terug ben van vakantie eens samen ervoor gaan zitten om te kijken wat je wil? Dan komen we al heel ver, denk ik. Mag je als dank voor me koken. 😉

  3. Heel herkenbaar!! Mijn blog is mijn hobby naast een drukke baan. Maar wat een geweldig leuke hobby. Ook ik moet vaak nog even snel een foto maken voordat de hongerige gezinsleden op het eten duiken! En een recept 3 of 4 keer maken om te perfectioneren lijkt me fantastisch maar niet realistich helaas…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.