Puntpaprika-tomaten bruschetta

Puntpaprika-tomaten bruschetta

Ik mocht onlangs voor Groentehelden aan de slag bij de Libellezomerweek. Ik schreef er al eerder over. Het waren twee heerlijke dagen (no pun intended) waar ik met de mensen van Groentehelden in circa 8 uur tijd bijna 2000 hapjes serveerde. Een heerlijke courgette bruschetta (recept volgt nog) en dé hit van de twee dagen, deze puntpaprika tomaten bruschetta. De reacties van de mensen waren zo positief dat het echt mijn verwachting te boven ging. Ik durf inmiddels best te zeggen dat ik wat lekkers op tafel kan toveren maar hier werd ik toch wel erg nederig van. Het maakte de ervaring alleen nog maar mooier!

Het kenmerkt de Italiaanse keuken natuurlijk ook wel.Enkele ingrediënten maar wel van verdomd goede kwaliteit. Het lijkt soms zo simpel maar het kan de lekkerste resultaten geven.

Vandaag deel ik dan ook met gepaste trots deze puntpaprika-tomaten bruschetta die ongetwijfeld ook bij jullie op tafel een hit zal zijn. Gebruik wel puntpaprika (zoeter dan rode paprika), lekkere rijpe tomaten en verse basilicum voor het beste resultaat. Smulze allemaal en kookon!

Wat heb je nodig:
Halve puntpaprika
250 gram tomaten in blokjes
2 tenen knoflook
10 verse blaadjes basilicum
½ theelepel appelazijn
3 eetlepels olijfolie
Zout (flinke snuf)
Peper

verder nodig:
Staafmixer
Stokbrood, ciabatta, of toastjes.

De how to:
Pureer de puntpaprika met de tenen knoflook en de olijfolie.
Snijd de tomaten in blokjes en scheur de basilicumblaadjes, voeg dit toe aan het paprikamengsel samen met de appelazijn, zout en peper. Laat dit bij voorkeur 20 minuten marineren.
Proef het paprikamengsel en voeg zo nodig nog extra appelazijn, zout of peper toe.

Grill een stuk stokbrood of ciabatta en besmeer deze met een teentje gesneden knoflook en wat olijfolie.
Serveer hier de paprikasalsa op. Overigens ook erg lekker op een toastje.

Paprika Bruschetta

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *