Zelf wafels maken

Zelf wafels maken

Het is weer die mooie tijd van het jaar. Lichtjes in de boom, familie over de vloer, hapjes, gelach, kerstmuziek, misschien een kerstmarkt bezoeken of een bioscoopje pakken….. Maar alleen dan wel voor het tweede jaar echt even anders. Geen grote groepen, geen uitjes, geen kerstmarkt, geen bios. Het voelt gek zo een tweede jaar in sobere omstandigheden te moeten vieren. Als u dit leest zijn wij inmiddels wel weer uit quarantaine na 3 weken. 40% Procent van ons is uiteindelijk positief getest en bij de rest is Corona aan het huis voorbij gegaan. Toen besloot de overheid iedereen in lockdown te zetten. Hadden we net na 3 weken weer wat mogelijkheid wat te gaan doen, ging dat even mooi niet door.

De kinderen konden nog net de twee laatste schooldagen voor de sluiting meemaken. Anders waren ze straks ruim 6 weken niet naar school geweest. Nu hebben ze in ieder geval de klasgenoten en juffen nog even kunnen zien en een feestelijke kerstlunch kunnen doen. Voor de oudste is groep 8 dit jaar wel heel bijzonder. Niet wat we haar hadden gegund. De vraag is wat er gaat gebeuren met de eindmusical en eindkamp. Het zijn first world problems maar voor een beginnende puber in haar laatste jaar wel heel belangrijke dingen. Waarvan je hoopt dat ze ze toch een beetje zo kan vieren zoals het de voorgaande jaren is gegaan.

De nieuw maatregelen maakte mij ook somber. Ik snap waar we het voor doen maar neemt niet weg dat het voor zoveel mensen echt een harde klap weer is. Alle plannen weer in de vriezer en voor zoveel mensen naast mentaal ook een financiële klap. Qua omzet, eenzaamheid, gevoel van onmacht. Ik kan voor mijn dagbaan gewoon thuiswerken maar als je als ondernemer afhankelijk bent van bezoekers snap ik heel goed dat de rek eruit is. Kan mij niet voorstellen hoe die stress en verdriet moet zijn. Ik steek jullie graag een hart onder de riem. Vrolijk en maar optimistisch doorgaan is waarschijnlijk nu niet aan de orde. Heel veel sterkte allemaal. Ik wens jullie het allerbeste en doe mijn best nu ook vooral de lokale ondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen. Laten we hopen op een licht aan het eind van de tunnel. We dachten die enige tijd geleden te zien maar het veranderde weer in een stipje.

Die somberheid hangt een beetje als schaduw over mij heen. Wellicht ook door het gebrek aan perspectief. Ik kan wel plannen maken maar die gaan telkens niet door. Maar goed ik heb besloten dat ik in deze blog ongeveer 5 minuten mocht zeuren en dan weer verder zou gaan met positief zijn. Het kan echt nog vele malen erger. Echt. En opgekruld op de bank zitten met een zak chips en Netflix is echt niet het ergste wat je kan overkomen in deze dagen. Niet dat ik iemand ander leed gun maar verdorie. Rug recht, schouders eronder en even lekker buiten gaan wandelen. Hoe erg het ook zuigt momenteel, probeer niet te zwelgen in zelfmedelijden. Het leven kan niet eerlijk voelen, maar het is ook niet eerlijk. Helaas. En echt, er komen betere tijden. We weten niet wanneer maar ze komen.

Het zijn bizarre tijden maar toch hoop ik dat u kerst, al dan niet in aangepaste vorm, liefdevol kunt vieren in goede gezondheid. Wij gaan dat ook doen. Met minder mensen dan normaal maar wel gezellig om in ieder geval mensen te kunnen zien. Want ook dat hebben we door de quarantaine een tijd niet kunnen doen. Voor mijn laatste recept dit jaar (ik heb besloten mij even op gezin, werk en een beetje kerstvakantie te richten), plaats ik vandaag een heerlijk recept voor rond de kerstdagen of oud en nieuw. Zelfgemaakte overheerlijke wafels. Van de Sint kreeg ik een wafelijzer en ow wat was dat een slecht idee. Want wat zijn deze dingen lekker. Eten brengt wel degelijk troost. Ook extra kilo’s maar daar ga ik wel mee aan de slag als de sportschool weer open is.

Mijn recept is simpel en uiteindelijk kunt u de wafels zelf zo donker bakken als u wilt en beleggen met wat u lekker vindt. Er zijn mensen die het met stroop en fried chicken doen, dus ik vind niets gek meer sinds ik dat wist.

Een paar tips voor beleg op de wafels? Sure.
– Aardbeien, slagroom
– Pannenkoekenstroop en gemalen nootjes
– Gebakken bacon en chocoladepasta
– Slagroom met sprinkles
– Een bolletje ijs
– Blauwe bessen en honing
– Plakjes appel met kaneel.

Enjoy van iets lekkers deze kerstdagen, schuif de weegschaal in de kast de komende tijd en geniet van de natuur en wat u nog wel kan en mag. Laten we hopen dat we in 2022 een manier hebben gevonden echt weer naar het normaal terug te keren. Of grotendeels dan. Zonder grote lockdowns en we weer mogen wennen aan grote groepen mensen bij elkaar. Ik wens u veel geluk, voorspoed, gezondheid en liefde toe en kookon! Liefs van mij, mijn heldin en de bende van drie. Maak er mooie dagen en een fantastisch 2022 van.

Wat heb je nodig:
Voor 6 wafels
100 g kristalsuiker
250 g bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Snuf zout
200 ml melk
1 theelepel vanille-extract
3 eieren
100 g gesmolten boter en wat extra voor het invetten

Verder nodig:
Beslagkom
Wafelijzer

De how to:
Doe suiker, bloem, bakpoeder en de snuf zout in een beslagkom en roer door met een garde. Voeg de melk en het vanille-extract toe en de drie eieren en meng met de hand met een garde tot een glad beslag. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje of zet dit circa 1 minuut op 650 Watt in een bakje in de magnetron en meng met de garde door het beslag.

Laat een wafelijzer op temperatuur komen en vet het ijzer in met wat boter. Vul de bakvorm met beslag, sluit het deksel en laat circa 3 a 4 minuten goudbruin bakken. Serveer met een beleg naar keuze.

Recept voor wafels

Zelf wafels maken

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *