Zalm in bladerdeeg met paturain en cherrytomaten

Het is weekend. Dat werd tijd ook. Ik heb een vrij intensieve week achter de rug waar ik me letterlijk heb opgesloten om deadlines te halen. Hoewel deadlines, er zullen geen doden vallen met deze lines maar ze moesten niettemin toch gehaald worden. Komende weken en maanden heb ik er nog een hoop op stapel staan. De troost is dat ik het gelukkig niet alleen hoef te doen en het leuk vind. Dat scheelt de helft. Maar het is wel de kunst het hoofd koel te houden. Op blogvlak was het ook lekker aanpoten. Ik mocht deze week een producttest doen, een interview voorbereiden met een medeblogger en natuurlijk weer twee recepten plaatsen en nieuwe recepten koken. Af en toe duizelt het dan wel even met de overlappende hobby’s. Gelukkig vond ik de tijd om het lichaam ook wat sportieve aandacht te geven. En dat helpt weer met het hoofd koel houden en te relativeren. Het is soms voor mij net het verschil om mijmerend met het gezin aan tafel te zitten of met mijn volle aandacht te luisteren naar de schoolgebeurtenissen van mijn bende. Met zo’n drukke week waardeer je de rustmomenten wel extra.

Wat een contrast met het weekendje weg van vorige week waar de bbq nog aan ging, een fles gefermenteerde druiven open ging, ik met de heldin lange gesprekken voerde en we met de bende van drie heerlijk hebben gewandeld, gezwommen en gespeeld. Ik vind het wel de kunst die combinatie van work and pleasure te blijven zoeken. En dus maak ik voor volgende week ook weer wat momenten om te tutten met die bende van drie en lekker een film te kijken met mijn heldin. Hoe houden jullie trouwens die balans? Ruim je er tijd voor in? Of heb je die van nature in je? Ben er benieuwd naar jullie “ontstressmethodes”.

Voor het weekend plaats ik een makkelijk en snel recept voor zalmpakketjes. Ideaal als je weinig tijd hebt maar wel super smaakvol. Handig na een stressvolle week. Lekker als lunch maar ook als diner. Eet er een lekkere salade bij en je hebt een lekker gebalanceerde maaltijd. Enjoy en ook jullie een heerlijk weekend. Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen:
4 plakken bladerdeeg
2 ontdooide zalmmoten
2 eetlepels paturain
4 cherrytomaten
Dille
Peper
Klein stukje roomboter

De how to:
Verwarm een elektrische oven voor op 210 graden, een hetelucht op 200. Snijd de ontdooide zalmmoten doormidden. Leg één van de vier stukken op een plakje bladerdeeg. Smeer er dan halve eetlepel paturain over en leg er wat stukjes cherrytomaat op. Bestrooi met wat dille en peper. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar boven dicht. Het geeft niet als de zalm aan de buitenkanten wat uitsteekt.
Leg per pakketje er drie hele kleine stukjes boter op (Blokjes van circa 1 cm). Leg een blokje op het midden en circa 2 cm van de uiteinden van de pakketjes. Doe de pakketjes in een braadslede en zet ze voor circa 23 minuten in de oven. Omdat de vouw van de pakketjes aan de bovenkant zit kan het zijn dat de pakketjes open springen. Geeft niets, het geeft juist een mooi effect. Maak als de pakketjes in de oven staan een lekkere salade klaar. De pakketjes zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn gebakken.

zalmpakketjes met paturain2

zalmpakketjes met paturain1

Share

5 thoughts on “Zalm in bladerdeeg met paturain en cherrytomaten

  1. Dit lijkt mij heerlijk en deze foto spring er echt uit, wil zo een hap nemen 😉
    Ontstressen doe ik hier door lekker te bakken en koken of lekker bank hangen.

    Judith

  2. Gisteren de zalmpakketjes gemaakt.Lekker en simpel te maken, maar groots effect! Waren verrukkelijk. Zelfs de niet visliefhebbers onder ons vonden het super. Thx

  3. Pingback: Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw 2017 - De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *