Woknoodles met gember, kip, sugarsnaps en sojasaus

Na een heerlijk koud biertje en een pittige werkweek is het tijd om mijn weekendblog te produceren. De alcohol heeft de weg naar mijn hersens inmiddels gevonden en heeft de dansvloer ingenomen. Dus, spelfouten of slap gezever, neem het me niet teveel kwalijk. Ik schrijf deze blog puur voor u om u van een mooi weekendgerecht te voorzien. Deze week kreeg ik weer een leuke kans. Een stuk schrijven voor een artikel in het NRCQ. Leuke klus en binnen mum van tijd klaar. Ook kreeg ik te horen dat er weer drie te recenseren kookboeken mijn kant op komen binnenkort. Ik kan niet wachten. En of het niet genoeg is, is het me gelukt om van mijn held Thomas Acda een gesigneerd exemplaar van zijn eerste boek te kunnen ontvangen. Een verlaat cadeau voor mijn verjaardag. En ik hoor u denken, wat zegt dat nou zo een krabbel? Voor mij is het net iets extra’s. Een bijzonderheidje. Stiekem, heel stiekem, hoop ik dat hij nog weet wie ik ben. Maar ja, met honderdduizend andere mensen die je te gek vinden is de kans klein. Maar hee, ik ben er uiteindelijk heel blij mee. Op schrijf en leesgebied was het in zoverre een topweek dus.

Naast al die hoogtepunten is het ook een week van zoeken. Naar vier nieuwe wielen en een stuur. Met een goed werkende motor, plek voor drie kinderzitjes en wat opties.

De heldin en ik zijn sinds een paar weken op zoek naar een nieuwe auto. De auto is aan vervanging toe. Hij verdient het. Moet je maar niet met 36 graden en 1700 km voor de boeg besluiten dat je airco niet meer werkt. We gingen zwetend, wat zeg ik, drijvend naar huis uit Spanje. Het was een druppel, of liever gezegd een emmer die de bijna al gevulde emmers deed overlopen.

Maar dat zoeken. Wat een crime vind ik dat. Het kat en muisspel van autoverkoper en koper. Het afdingen, aftasten, niet het achterste van je tong laten zien, controleren op de kat in de zak en de aap uit de mouw. Ja de hele dierentuin zeg maar aan gezegden. Napluizen van testresultaten, de controle van ware kilometers, bedacht zijn op verborgen gebreken en je oude auto ook nog kwijt zien te raken. Echt, ik weet zoveel leukere dingen te doen. Ik houd van autorijden, ik houd van auto’s maar ik vind het zo zonde geld dat stuk blik. Op mijn huis en keuken na zijn het de duurste aankopen die ik doe. En al doe ik er nog zo voorzichtig mee, er is altijd wel een anonieme deurendeuker, bumperschamper, krassend kind of steentje op je vooruit dat zorgt voor schade. Zoals een kennis van mij zei. Auto’s zijn net ijsblokjes, je ziet de waarde verdampen waar je bij staat. Ik ben in de laatste fase van het aankoopspel. En het is de vraag of ik het ga winnen of verliezen. Het gaat om de laatste paar honderd euro. Maar ik wil niet toegeven en de verkoper ook niet. De impasse van het verkooptraject. En als deze het niet is begint het spel weer van voor af aan bij een andere automobiel. Moe wordt ik er van. Maar nu eerst tijd voor weekend. En een nieuw recept.

Ik geef u een simpel maar smaakvol recept deze week. Noodles met gember, kip, honing en soja. Een snel wokgerecht maar o zo lekker door de pure smaken. Ik gebruikte bio-organische noodles in dit recept. Niet omdat ze bio-organisch waren maar omdat ze lekker dik en vlezig zijn en binnen 4 minuten weken in kokend water klaar. Maar gebruik de noodles die jij lekker vindt. Dit is een heerlijk snel gerecht voor elke dag. Ik wens u een fijn weekend. Mijn bier is op en ik besluit er zo nog één te drinken. Op u, de leuke week en in de hoop dat de autoverkoper ja zegt. Proost!

Wat heb je nodig:
Voor circa 2 a 3 volwassenen of voor 4 volwassenen als je nog wat extra groenten erbij serveert:

200 gram sugarsnaps (schoongemaakt)
150 gram doperwten (diepvries)
1 stuk gember ter grootte van een duim geschild en in lucifers gesneden
2 grote tenen knoflook in plakjes
300 gram kip in blokjes (liefst bio)
1 rode peper in ringetjes
1 witte ui doormidden en in ringetjes gesneden
1 eetlepel honing
3 eetlepels sojasaus
Sap van halve citroen
Zout
Olijfolie
Kwart bosje gesneden koriander

250 gram noodles

De how to:
De sleutel is snelheid in dit recept door zorg dat je alle ingrediënten al klaar en gesneden hebt staan. Zet een wok op hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.

Voeg de gember, ui en knoflook en peper toe aan de wok en roer even om. Voeg direct daarna de kip en een snuf zout toe en bak de kip onder regelmatig roeren gaar. Week ondertussen de noodles in heet water en giet ze daarna af.

Voeg de sugarsnaps, diepvriesdoperwten en de honing, citroen en sojasaus toe en roer alles voor circa twee minuten om. Voeg als laatste de noodles toe en roer alles goed door. Haal van het vuur, voeg een scheut olijfolie toe en roer nogmaals om. Besprenkel met de gesneden koriander.Tijd om aan tafel te gaan.
noodles met gember, soja en kip

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *