Wk maal: Wortel en zoete aardappelsoep

Tsjah met Nederland door naar de kwartfinales kan ik niet uitblijven nog een “Oranje-maal” te plaatsen. In het land van de soepen is zelfgemaakte soep koning. Bliksoep geeft gemak dat geef ik toe en sommige varianten zijn best te eten. Maar er gaat niets boven zelfgemaakte soep. Uiteraard kan je de bouillon die vaak de basis is voor soep ook zelf trekken maar daar ben ik dan wel net te lui voor. Bouillonblokjes zijn voor mij dan het zondige element. Maar in een gezin met vijf en na werktijd nog even 3 uur bouillon maken is mij nu nog teveel gedoe. Dit recept voor wortel en zoete aardappelsoep is in drie kwartier te maken en is een heerlijk vullende soep. Ik voeg niets meer toe aan deze soep vanwege het vullende karakter maar als je er extra groenten aan toe wil voegen of bijvoorbeeld stukjes kipfilet dan kan dat natuurlijk. En mocht je kinderen hebben die een afkeer hebben tegen groente dan is dit een mooi maskeer recept. Noem het gewoon oranjesoep. Ik at er deze keer een broodje roerei bij maar een frisse salade is zeker ook afdoende. En wil je hem vega? Laat dan de bacon weg en gebruik groentebouillon.

Hup holland hup! En mochten we nou verliezen, wat we niet gaan doen, dan eet je deze soep als je weer toe bent aan wat oranje in je leven.

Wat heb je nodig:
Voor 4 a 6 personen

30 Gram boter
3 Grote wortelen (winterpeen) in plakjes
1 Zoete aardappel geschild en in blokjes
1 Grote ui fijn gesnipperd
1 Teen knoflook (geperst)
3 Plakken bacon
1 Liter kippenbouillon
2 Theelepels dille
4 a 6 Lepels zure room

De how to:
Smelt de boter in een grote pan. Voeg de plakjes bacon toe en bak deze tot deze bruin en krokant zijn. Haal ze er dan uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenrol. Voeg nu de uien, wortel, knoflook en zoete aardappel toe en bak deze ongeveer vijf minuten.

Na vijf minuten voeg je de kippenbouillon toe en breng je de soep aan de kook. Draai het gas zacht en laat de soep nu 30 minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.

Na 30 minuten pureer je de soep glad en zet je het gas uit. Voeg de dille toe en roer de soep nu even door.

Verkruimel de bacon die nu koud en hard is geworden. Schenk de soep in kommen en leg een lepel zure room in het midden. Voeg eventueel nog een klein beetje dille toe en sprenkel er nog wat van de bacon overheen.

Eet smakelijk!
Wortel en zoete aardappelsoep

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *