Winactie! Groene Burgers – Martin Nordin #Spon (Gesloten)

Winactie! Groene Burgers – Martin Nordin #Spon (gesloten)
Groene burgers Martin Nordin

Ik kreeg vorige week een leuk pakketje binnen. Van uitgeverij Forte Culinair kreeg ik het boek Groene Burgers van Martin Nordin toegezonden. Een boek boordevol burgers maar dan wel vegetarische varianten. De standaardburger is compromisloos volgens schrijver Marin Nordin. Iedereen kent deze en weet wat er op moet. Maar met groene burgers kan je alle kanten op en zijn er geen “vaste” regel. Behalve dan wellicht dat het tussen een broodje moet. Martin Nordin, normaliter art director bij Ikea, wilde minder dierlijke producten eten vanuit de gedachte dat dit, en goed voor de dieren zelf is, en voor het milieu. En dus ging hij aan de slag met diverse texturen en smaken.

Na een korte intro hoe volgens Martin een groene burger opgebouwd moet worden ga je direct over naar 31 schitterend vastgelegde groene burgers gemaakt van erwten, groenten, paddestoelen en aardappels. Neem een gepaneerde burger van koningsoesterzwam met courgettekimchi, witte bonenburger met gerookte tomaten, gefrituurde salie en geroosterde pijnboompitten of een gegrilde avocadoburger met gemarineerde bonen, crème fraîche en verse kruiden. De burgers komen erg origineel over en de verschillende smaakcombinaties dagen zeker uit.

Naast water in de mond lopende burgers staan er in dit boek recepten voor hamburgerbroodjes (zoals brioche, brood met actievekoolpoeder die een fantastische zwarte kleur geven) en bijgerechten, salades en sauzen zoals mais met knoflookboter, koolsla, mayonaise, ketchup en ingemaakte groenten. Mensen die hun neus ophalen voor vegetarische gerechten lopen met dit boek echt een kans mis hun (smaak)horizon te verruimen. Een leuk boek voor hen die gek zijn op een hamburger en eens wat anders (plant)aardigs willen serveren tussen een broodje. En het ziet er ook nog eens prachtig uit. De bereidingswijze is duidelijk en de werkwijze niet complex maar soms kan het maken van de burger wel wat tijd kosten omdat je vaak de groenten eerst moet voorbereiden voordat je ze in een burger kan verwerken en soms wordt naar een specifiek bijgerecht verwezen wat je dus ook moet maken. Kwestie van de recepten gewoon eerst goed doorlezen. Qua ingredienten zijn deze grotendeels in de supermarkt verkrijgbaar en zal je wellicht een enkele keer een groentenwinkel of toko moeten bezoeken.

Winnen:
Ik ben zeker enthousiast over dit boek en ik kan mijn enthousiasme delen want ik mag van de uitgever één exemplaar van dit boek weggeven (hoera!).

Wat moet je hiervoor doen?
Deel deze blog op minstens één Sociale Media kanaal (klik op delen bij Facebook of RT via Twitter, of deel of via Instagram) EN!!! Laat je naam achter onder deze blog. Op 26 juli kies ik blind een winnaar en maak ik de winnaar bekend op deze blog! Die krijgt het boek (nadat hij of zij mijn de adresgegevens heeft toegezonden) thuisgezonden. Nou meedoen is simpel dus, dus wil je ook aan de slag met heerlijke vega-burgers? Meedoen dus! Kookon!

De winnaar is Anita H.. kan je mij je adresgegevens doormailen? Gefeliciteerd met deze prijs!

Titel: Groene Burgers
Auteur: Martin Nordin
ISBN: 9789462501690
Uitgeverij: Forte Culinair
Prijs: € 19,95 euro

Dit boek is mij op mijn verzoek door de uitgever toegezonden en het te winnen boek wordt door de uitgever ter beschikking gesteld. Deze recensie bevat enkel mijn eigen mening.

Share

3 thoughts on “Winactie! Groene Burgers – Martin Nordin #Spon (Gesloten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *