WINACTIE GESLOTEN De man geeft weg.. jij ook?

WINACTIE GESLOTEN De man geeft weg.. jij ook?

Mensen mensen, de Sint is het jaar nog niet uit of de boom staat alweer. De kerst en het einde van het jaar komen er in rap tempo aan. En wat een jaar was het. Dankbaarheid is wederom wat heerst. Dankbaarheid voor de medische wetenschap die er voor zorgde dat naasten die danste met gene zijde er nog zijn en er hopelijk nog heel lang mogen zijn. Dankbaarheid voor vriendschappen, familie en de overvloed aan mooie momenten die we onszelf en de bende van drie konden bieden. Ik ben een bofkont en ik weet het.

En in het kader van die dankbaarheid wil ik graag dit jaar iets persoonlijks terug doen. Met de bende gaven we de laatste jaren elk jaar een bedrag aan een goed doel. Omdat wij kerst zien als iets waar je samen komt en stil staat bij alles wat je wel hebt en ook iets doet voor een ander die dat niet heeft of wel wat steun kan gebruiken.

Dit jaar wil ik iets vanuit “De man die koken kan” doen. Lokaal. Ik wil dit jaar dan ook graag een kerstpakket doneren aan iemand die dat volgens jullie echt goed kan gebruik dit jaar. Een pakket met daarin in ieder geval een gesigneerd kookboek, alles voor een lekkere maaltijd en wat leuke kleinigheden. De verzending, aankoop en dergelijke regel ik zelf met de bende van drie. Waarom doe ik dit? Omdat ik van mening ben dat wie goed doet, goed ontmoet en als je iets voor een ander kan betekenen je dit ook moet doen. En daarnaast hoop ik het vuurtje door te geven. Dat u ook iets soortgelijks doet voor een ander. Als je het kan missen word je er niet slechter van en het levert een bende karmapunten op en vreugde voor een ander. Dus zo krijgt u er naast een warm gevoel van binnen ook nog wat voor terug.

Dus deze winactie is niet voor jezelf maar iemand die het volgens jou goed kan gebruiken.

Hoe doe je mee? Laat een reactie achter onder deze blog van wie jij vindt dat deze mijn kerstpakket verdient en waarom. Je hoeft geen namen noemen te noemen (die heb ik via een
e-mail nodig als ik het pakket ga verzenden) maar ik wil wel graag wel een goede reden van je en de gezinssamenstelling weten van degene die het gaat ontvangen. Want dan kan ik rekening houden met het aantal kinderen en eters. Je kan meedoen tot 18 december 2019, op 19 december 2019 maak ik de winnaar bekend en rond het weekend van de 20e december wil ik het pakket verzenden.

Dus help mij mee iemand een leuke(re) en warme kerst te bezorgen en ik bezorg diegene dan een kerstpakket. Als laatste, pass it on of pay it forward. Deel deze blog alsjeblieft vooral rond, om mensen te inspireren en probeer ook wat voor een ander te doen dit jaar en zoals altijd Kookon!

We kunnen niet iedereen helpen maar iedereen kan iemand helpen.

winactie

Share

9 thoughts on “WINACTIE GESLOTEN De man geeft weg.. jij ook?

 1. Voor mijn vriendin, die nooit een kerstpakket krijgt. Zij zet zich belangloos in voor de belangenbehartiging van mensen met een arbeidsbeperking. Dit doet zij omdat zij als geen ander weet, wat er nodig is, omdat zij zelf lichamelijke beperkingen heeft en en een energiebeperking. Wij wonen samen en hebben geen kinderen.

 2. Voor een jonge Syrische man die sinds kort in ons dorp woont. Zijn gezin woont nog in Idlib, waar het momenteel een hel is. W e proberen hem aan alle kanten te steunen en moed in te spreken. We hopen heel erg dat zijn vrouw en jonge zoontjes snel naar Nederland mogen komen. We eten regelmatig samen met hem om hem de ellende te verzachten maar ook om hem te helpen bij inburgeren( samen aan tafel, eetgewoontes bespreken enz)

 3. Voor mijn vader, die sinds juni alleen is, omdat mijn moeder, twee weken voordat ze oma zou worden, is overleden. Daarvoor is ze drie jaar heel ziek geweest en heeft hij zichzelf helemaal weggecijferd om haar bij te kunnen staan. Met het kerstpakket kan ik voor hem een lekker diner maken dat hij samen met mijn man, mij en zijn twee kleine kleinkindjes (waarvan er pas één iets eet) kan opeten.

 4. Een Afghaanse kennis van ons. Zij is 5 jaar geleden als vluchteling in NL aangekomen met man en 2 jonge kinderen. Eenmaal in NL is haar man bij haar weggegaan en hij wil niets meer van de kinderen weten. Ze spreekt inmiddels goed Nederlands en helpt andere vluchtelingen, ook heeft ze 2 weken geleden haar rijbewijs mogen halen. Maar ze leeft nog steeds van de bijstand en moet iedere uitgave verantwoorden. Zij verdient wel een extraatje. En fyi, ze eet geen varkensvlees ;).

 5. Voor mijn moeder omdat ze altijd voor iedereen klaar staat, ze zit nu helaas in de ziekte wet en dit zou haar echt heel goed doen na al die tegenslagen die ze gehad heeft en gun het haar van harte

 6. Super tof! Dat gun ik een goede vriendin van mij. Zij is een ietswas chaotische moeder van twee tienerkids die allebei hele grote magen hebben. Soms weet ze simpelweg niet wat ze moet koken Dus een kookboek zou sowieso niet verkeerd zijn! De andere dingen zijn uiteraard mooi meegenomen. Ik gun mijn vriendin dit pakket van harte en zal voor haar duimen!

 7. Voor mijn schoonvader en zijn vriendin die een heftig jaar achter de rug hebben. M’n schoonvader heeft al op jonge leeftijd de ziekte van Parkinson. Inmiddels is hij 63 jaar en ging hij heel hard achteruit. Zo hard dat er geen goed vooruitzicht voor hem was. Uiteindelijk hebben de artsen besloten om hem te opereren. Dit was een zware operatie, met het risico dat het goed mis kon gaan. Ze hebben gaten geboord in zijn schedel en een kastje geplaatst in zijn borst die in verbinding staat met zijn hersenen die een bepaalde transmitter afgeeft om de Parkinson te verminderen. Gelukkig is de operatie goed gegaan en is hij nu herstellende. Daarom verdienen zij het om te worden verzorgd met de feestdagen. Met het kerstpakket van jou gaan mijn vriend en ik hun in de watten leggen!

 8. 🤶🏻🎄⭐️Dag Walter🤶🏻🎄⭐️
  .
  Kerstmis: ik zou iederèèn wel veel warmte en liefde willen toewensen, en dat doe ik ook zoveel ik kan… Maar deze kerstwens is voor één iemand in het bijzonder, die er het afgelopen jaar (en al die jaren ervoor!) was voor mij.. Dit schreef ik voor haar, mijn moedertje, vanuit het diepste van mijn ziel.. ze weet wel waarom ❣️Bedankt om er altijd te zijn, ook nu jij het moeilijk hebt..deze is voor jou, mama❤️🥂🎄!
  .
  Binnenkort op kerstmisdag
  vind ik dat het wel es mag⭐️
  Dit is wellicht wel naar je zin:
  ik prijs je hier de hemel in 🎄
  De winter komt er nu er echt aan;
  ‘t zal allemaal wat trager gaan⭐️
  Buiten koude, sneeuw of wind..
  Is hier waar ik de warmte vind🔥
  Ik vind dat jij dit zo verdient
  m’n allerbeste lieve vriend 🤶🏻
  Je stond in ‘t afgelopen jaar
  altijd met je liefde klaar 🦌
  Steeds maar geven, altijd delen,
  jij, de redder van zovelen 🥂
  Je ving me op, je hield me recht,
  m’n wens vr jou is dus oprecht⭐️
  Lichtjes en ook blije mensen,
  ‘t is wat ik ‘t liefst zou wensen⛄️
  Maar ‘k heb nog ‘n grote droom:
  dit pakket onder de boom 🎁
  Ik gun je graag dit mooi cadeau,
  Jij, mama, verdient dat zo 🎄
  #mama #kerstmis #kerstwens #houvanjou #nieuwjaar #mamamomentjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *