Watermeloen cocktail

Watermeloen cocktail

Watermeloen, Harry Styles zong er al over. En als kind was ik al populair van deze zomerse traktatie. Die toen overigens bij uitzondering nog in de zomer te verkrijgen was in plaats nu van bijna het hele jaar rond. Maar watermeloen is veelzijdig. Ik maakte er een watermeloen cocktail van maar onlangs ook vegan tonijn. Het is lekker in salade, of met feta, basilicum en balsamico siroop. Of je maakt er een gat in en keert er een fles wodka in om en snijdt die later in stukken. Feest gegarandeerd. Ja Harry is zo gek nog niet met z’n watermeloen suiker high.

Maar goed, ik verjaarde en bedacht dat een watermeloen cocktail wel op zijn plaats was en dus onder het genot van de zomerzon, een bbq en een paar gasten maakte ik deze cocktail. En voor de kinderen maagdelijk (virgin) zonder crème de cassis en prosecco maar met 7-up. Ook zij blij.

Al met al was het leven goed, de zon warm en het geluk voelbaar aanwezig. Dat zijn de koesterende momenten al zeg ik het zelf. Omdat ik de zon en het voelbare geluk u niet kan geven zal u het moeten doen met dit recept voor deze overheerlijke watermeloen cocktail. Zolang de nazomer duurt een aanrader. Kookon!

Wat heb je nodig:
1 watermeloen
200 gr blauwe bessen
1 theelepel rozemarijn
250 gr diepvriesaardbeien (niet ontdooid)
1 theelepel vanille-extract

Per cocktail:
Crème de cassis
Prosecco

Voor de virgin variant:
7-up

Verder nodig:
Staafmixer
Fijnmazige zeef

De how to:
Snijd het vruchtvlees uit 1 watermeloen.
Pureer dit met een staafmixer, de blauwe bessen de rozemarijn en de aardbeien fijn.
Laat dit sap door een fijne zeef druppelen in een grote kom. Help door met een lepel te roeren in de zeef. Doe dit voor je gehele hoeveelheid sap.

Laat je vruchtencocktail lekker koud worden in de koelkast. Roer om voor gebruik.
Doe een bodempje crème de cassis in een glas, voeg je watermeloenmix tot circa de helft toe en voeg daarna prosecco toe.
Voor de virgin versie laat je de crème de cassis en prosecco achterwege en verdeel je de watermeloen en 7-up half om half.

Roer om en enjoy.

Watermeloen cocktail

Watermeloen cocktail

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *