Wat zijn ideale cadeaus voor een Bourgondiër?

Wat zijn ideale cadeaus voor een Bourgondiër?

We hebben in onze kring allemaal wel een echte Bourgondiër: iemand die geniet van het leven, het liefst met smakelijke hapjes en drankjes. Is deze persoon jarig, of wil je hem of haar om een andere reden verrassen? Goed nieuws: het is vrij eenvoudig én leuk om op zoek te gaan naar een passend cadeau. Uiteraard blijf ik in het thema van eten en drinken. Dít zijn mijn tips.

Koffie
Grote kans dat de Bourgondiër wel van een kop koffie houdt. Koffie is een ideaal cadeau om te geven, aangezien het vrijwel altijd in de smaak valt en lang kan worden bewaard. Misschien ken je zelfs wel de favoriete koffiesoort van de ontvanger van het cadeau! Denk aan illy: een geliefd merk onder de fijnproevers. Het ligt natuurlijk ook wel een beetje aan het type koffie dat hij of zij graag drinkt. Is dat espresso of filterkoffie? Bij veel merken, zoals Douwe Egberts, vind je beide bonen in het assortiment. Zo is er genoeg om uit te kiezen!

Wijn
Houdt de Bourgondiër die je in de watten wilt leggen van een goed glas wijn? Een mooie fles wijn is in dat geval een uitstekend cadeau. Zoek het liefst een bijzondere fles uit, want een ware Bourgondiër wordt niet direct gelukkig van een simpele wijnfles uit de supermarkt. Achterhaal verder of hij of zij het liefst wit of rood drinkt, of juist rosé.

Bier
Hoewel ik het hierboven over wijn had, is er natuurlijk ook bier om voor te kiezen! Wellicht heeft de ontvanger van het presentje wel een duidelijke voorkeur voor een van de twee dranksoorten. In de wereld van bier is er in ieder geval veel te vinden om cadeau te doen. Van een IPA tot een stout: Het is interessant om een mix aan verschillende biersmaken cadeau te geven. Op die manier valt er veel te ontdekken.

Chocolade
Is degene die je wilt trakteren een ware zoetekauw? Dan is het een aanrader om chocolade cadeau te doen. Denk aan een mooie mix van luxe bonbons. Dat is toch wel het beste chocoladecadeau om te presenteren.

Kookboek
Wil je niet per se eten of drinken kopen, maar wel een cadeau geven in het thema van eten en drinken? Geef een mooi kookboek! Hiermee kan hij of zij lekker zelf aan de slag gaan met nieuw ontdekte gerechten. Zeker als je zijn of haar smaak goed kent, is dit een perfect cadeau. Aan een kookboek kan de ontvanger immers lang plezier beleven!Accessoires voor de keuken

Nog een laatste tip: Je kunt ook accessoires voor in de keuken geven. Van glazen tot een karaf, van snijplanken tot een chocoladefontein. Jij kent de ontvanger het best – en weet vast waar je hem of haar blij mee kunt maken. Of denk aan een doe-cadeau: volg samen een kookworkshop. Ideeën genoeg!

Deze blog is opgesteld in samenwerking met koffievoordeel.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *