Gevuld Turks brood met tomaten, kip en feta

Ik ben inmiddels op Twitter over de 500 volgers. Jeetje, 500. Dat is een theater vol. En dan te bedenken dat ik gewoon met 0 ben begonnen. Inmiddels heb ik een heleboel leuke mensen die mij volgen. Mensen die kritisch meelezen, dingen proberen, leuke reacties geven of af en toe mee grinniken. Voor hen die mij onlangs zijn gaan volgen, dank dat jullie er nu ook zijn. Voor de trouwe volgers. Bedankt dat jullie er nog zijn! Ik ben blij met elk van jullie.

Onlangs vroeg een familielid mij of ik eigenlijk alles Twitter wat ik vind. Een ongegeneerde roeptoeter zeg maar. Maar, in een vorm van zelfreflectie, dus niet perse zelfkennis, denk ik dat ik niet zozeer alles maar roep. Er zijn ook onderwerpen waar ik me niet aan wil wagen. Omdat ik weet dat ze gevoelig liggen of verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. Bovendien hoef je niet alles te delen. Niemand vind immers maar één ding en een mening in 140 tekens onderbouwen of de nuance daarin aanbrengen is vrij lastig. En bovendien ben ik een kookblogger. Ik ga er vanuit dat jullie mij niet volgen omdat jullie benieuwd zijn over mijn bescheiden mening over de politiek, religie, de chaos in de wereld, het steeds verslechterende milieu of andere uiteenlopende onderwerpen zoals de inmiddels steeds weer oplaaiende zwarte pieten of patat/friet crisis in ons kikkerlandje.

Ook ben ik, hoewel dat voor een buitenstaander niet zo lijkt, toch enigszins terughoudend over mijn privéleven. Af en toe plaats ik wel eens een foto en ik deel natuurlijk wel het één en ander over het wel en wee van mijn bende van drie en heldin. Maar zij vragen niet om een bloggende vader of man. En dus wil ik ze daar ook enigszins in beschermen. Dat is ook de reden dat zij bijvoorbeeld niet live in beeld kwamen bij Man Bijt Hond.

Ben je oprecht benieuwd naar mijn mening? Dan zal ik die best delen. Ik ben geloof ik aardig benaderbaar en vrij sociaal ingesteld. Dus mocht je een keer wat willen vragen of weten dan weten jullie mij te vinden.

Een aantal van die gekke volgers die besluiten mijn gezever te volgen online hielpen mij vorige week aan de 510e volger. Nu is 510 natuurlijk een nietszeggend getal. Maar volger nummer 500 melde zich niet en beloofd was beloofd. Daarom gooide ik lukraak nummer 510 in de grabbelton. Ik zou een persoonlijk recept maken voor nummer 510. En door wat RT’s van mijn trouwe volgers werd de 510 al snel bereikt. En dus werd @majel73 mijn 510e volger en mocht zij een ingrediënt kiezen waar ik een recept bij heb bedacht. Het ingrediënt werd tomaat. En dat werd toch even zoeken naar iets smakelijks. Een aantal open deuren staan namelijk al op de site. Tomatensoep, pastasaus, tomatensalade. En zo werd het een onverwachts leuke uitdaging om iets anders dan anders te bedenken.

Voor Majel73 dus, maakte ik een gevuld Turks brood met tomaat en kip uit de oven. Een lekker en makkelijk recept als lichte maaltijd of zwaardere lunch. Eet er een lekkere salade bij en je bent spekkoper. Dank jullie allen voor het volgen. Op naar de 600!

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen:
4 rijpe tomaten in 1 cm dikke plakken
5 cherrytomaten gehalveerd
1 witte ui gehalveerd en in ringen
3 tenen knoflook gehalveerd
1 hand bladspinazie
Olijfolie
2 kipfilets (liefst biologisch)
1 theelepel geroosterde paprikapoeder
Zout
Peper
20 gram feta
1/4 theelepel salie
Klein handje verse basilicum
Wat komijnzaad
1 Turks brood

Ook nodig:
Vel bakpapier
Braadslede

De how to:
Verwarm een oven voor op 220 graden (hetelucht op 210).
Snijd de tomaten en cherrytomaten. Halveer de uit en snijd in ringetjes. Doe de tomaten en cherrytomaten, ui, hand bladspinazie, tenen gehalveerde knoflook en een scheutje olijfolie in een braadslede. Hussel en voeg een snuf zout en peper toe.

Snijd de kip in reepjes en druppel er wat olijfolie op. Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en doe ook in de braadslede.
Pers het sap van een halve citroen boven het vlees en groenten uit en zet voor 20 minuten in de oven of tot de kip gaar is.

Pak het Turks brood en snijd de bovenzijde (2 cm vanaf de rand) eraf. Hol het brood uit, behalve aan de randen, en leg het op een plank. Vul het brood met de warme vulling uit de oven. Let op dat je niet teveel van het vocht uit de braadslede meeneemt met het vullen van het brood anders wordt hij erg soppig. Bestrooi daarna de bovenkant met wat komijnzaad, salie, verkruimelde feta, basilicum, een snuf zout en peper en besprenkel met nog wat olijfolie. Zet het brood nog 5 minuten op het vel bakpapier in de oven tot het brood goudbruin is.
Serveer het brood met een salade en (eventueel de bovenzijde met wat hummus) en enjoy.

Optioneel:
-Vervang de feta voor een bol mozzarella of een paar plakjes cheddar
-Vervang de kip voor 250 gram gehakt
-Eet het brood met wat zoete chilisaus
-Voeg, voordat je de vulling in de oven doet om te bakken, nog wat rodewijnazijn toe of balsamicoazijn.

Gevuld Turks brood met tomaten 2

Gevuld Turks brood met tomaten 1

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *