Vistortilla’s met vis in een krokant jasje

Deze week is er weer een leuke boekenpresentatie. Bart van Olphen brengt zijn viskookboek uit. En ik mag daar bij zijn. Ontzettend leuk want vis is voor mij een vrij onbekend terrein en ik kan dan ook niet wachten om wat meer te proberen.

Garnalen, zalm, kabeljauw, tilapia, dat ken ik wel en kan ik ook mee koken, maar zeeduivel, kokkels, mul en dergelijke zijn behoorlijk onbekend bij mij. En daar moet verandering in komen. Want mooie duurzame vis is op een goede manier gevangen en vette vis is rete-gezond en hoort gewoon in een goede uitgebalanceerd voedingspatroon. En dus vandaag een lekker recept met vis op mijn blog. Onlangs zag ik Bart tortilla’s maken met vis en aangezien ik gek ben op tortilla’s en mijn repertoire wat wil uitbreiden besloot ik ook aan de slag te gaan. Dit recept is dan ook gebaseerd op een recept van Bart maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Vandaag dus een hulde aan deze bewoners van de zee, meren en rivieren. Get your fishie groove on en kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen:

Voor het beslag:
150 gr bloem
200 ml melk
Flinke snuf zout
1 groot ei
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel Salie

Voor de taco’s:
5 tot 8 tortilla’s (liefst volkoren)
4 kabeljauwfilets
1 avocado in plakjes
1 witte ui in halve ringetjes
Scheutje appelazijn
3/4 Geraspte komkommer
BBQ saus/ zoete chilisaus/ Griekse yoghurt
1 gegrilde paprika in reepjes
1/4 citroen
1 liter zonnebloemolie of een frituurpan
Sesamzaadjes
Cajunkruiden of andere kruidenmix

De how to:
Maak eerst het beslag door alle ingrediënten met een garde door elkaar te mengen tot een vloeibaar beslag. Zet tot gebruik in de koelkast.

Rasp de komkommer en doe deze met een snuf zout in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de avocado en gegrilde paprika in plakjes. Knijp de citroen uit boven de avocado en roer om. Zet de avocado en paprika apart. Snijd de witte ui in halve ringetjes en doe er een scheutje appelazijn bij. Laat dit ook even intrekken.

Snijd de kabeljauwfilets in grove stukken. Verwarm de zonnebloemolie in een grote braadpan tot 180 graden. Of verwarm een frituurpan voor. Haal de stukken kabeljauw door het beslag en bak deze per portie op 180 graden tot deze goudbruin zijn (circa 4 minuten). Laat de stukken uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze daarna met cajunkruiden of andere kruidenmix zoals deze (1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel zeezout, 1 eetlepel gemalen koriander, 1 theelepel paprikapoeder, knoflook en uienpoeder).

Verwarm de tortilla’s en beleg ze met geraspte komkommer, vis, avocado, paprika, uienringen en wat sesamzaad. Maak af met wat zoete chilisaus met Griekse yoghurt of bbq saus naar keuze.
Vistaco met avocado, komkommer en ui

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *