Visschotel met gele rijst, kabeljauw, geroosterde paprika en zongedroogde tomaat

Visschotel met gele rijst, kabeljauw, geroosterde paprika en zongedroogde tomaat

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met vis plaatste en dus doe ik dat vandaag weer eens met deze heerlijke éénpansvisschotel met gele rijst, kabeljauw, geroosterde paprika en zongedroogde tomaten. Dit gerecht is zo simpel om te maken maar levert echt een enorme smaakbom. En al je niet van kabeljauw houdt geeft dat niets, want je kan het ook vervangen voor een andere visfilet. Het principe is hetzelfde. Ik gebruikte harissa in dit recept maar ik merkte wel dat de bende het daardoor vrij pittig vond. Dus deze kan je ook weglaten maar voeg dan nog 1/4 bouillonblokje extra toe voor wat meer smaak. Een heerlijk eenpansgerecht dat je zeker vaker zal willen maken. Kookon kanjers!

Wat heb je nodig:
1 duimgrootte gember
2 tenen knoflook
1 gegrilde paprika (pot)
4 zongedroogde tomaten op olie
1/2 theelepel harissa (laat weg als je niet van pittig houdt)
1/2 groentebouillonblokje

300 g gele rijst

Voor de vis:
400 g kabeljauwfilets
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel zout
Snuf peper
1 theelepel suiker

Verder nodig:

Klein bosje verse koriander
Optioneel wat yoghurt en extra groenten zoals doperwten of sugarsnaps

Nog meer nodig:
Staafmixer
Braadpan

De how to:
Schil de gember en snijd in plakjes. Leg de plakjes op elkaar en snijd in hele dunne lucifers. Doe de kruiden voor de vis in een bakje en roer om. Pureer met de staafmixer de gepelde tenen knoflook, de gegrilde paprika, zongedroogde tomaten en de harissa (niet als je niet van pit houdt) met het bouillonblokje en 600 ml water.

Doe een scheutje olijfolie in de braadpan en zet op middelhoog vuur. Bak de plakjes gember onder af en toe roeren even kort aan tot ze goudbruin zijn. Voeg de rijst en je gepureerde knoflook en tomaatmengsel toe. Roer om en breng aan de kook op middelhoog vuur. Bestrooi ondertussen de vis met het kruidenmengsel en snijd in grove stukken. Leg de stukken vis in de rijst zodra deze kookt (probeer de stukken niet op elkaar te leggen) en leg een deksel op de pan. Laat 10 minuten op matig vuur koken. Haal het deksel van de pan en controleer of er nog vocht in de pan zit. Laat de pan anders nog heel even op het vuur staan zonder deksel om het vocht te laten verdampen tot er nog een klein beetje inzit. Haal daarna pan van het vuur. Hak de koriander fijn en strooi over de schotel. Roer om en serveer eventueel met wat yoghurt en bijvoorbeeld een flinke lading gekookte doperwten of gebakken sugar snaps.

Visschotel met gele rijst, kabeljauw en geroosterde paprika en zongedroogde tomaat

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *