Verse fruitsalade met cruesli en yoghurt

Verse fruitsalade met cruesli en yoghurt

Soms heb je van die ochtenden dat je beter in bed kan blijven liggen. De avond ervoor te laat geworden, net een glas van het één of ander te veel genuttigd, niet lekker, kinderen de nacht onrustig geweest. Eén van deze dingen komt je vast bekend voor. En anders ben ik jaloers op je. Het is zo een ochtend dat je gegijzeld wordt door je dekens en er te weinig losgeld op de wereld is om je vrij te krijgen. Dit ontbijtje zorgt ervoor dat je lekker de dag kan beginnen. Helemaal als iemand je het op bed komt brengen.

Dit is heerlijk op elke doordeweekse dag eventueel met een vers croissantje erbij. En het past perfect als bijgerecht bij een uitgebreid (kerst)ontbijt als je de avond ervoor te diep in het (dessert)wijnglas hebt gekeken. Een prima vitamineboost deze fruitsalade met cruesli, avocado en yoghurt. En het ziet er ook nog eens te gek uit. Kies als goedkopere variant voor seizoensfruit maar voor het echte luxe effect is het te gek om ook wat tropisch fruit zoals een ananas of lekkere rijpe mango te gebruiken. Omdat ik rood fruit nu echt te duur vind gebruikte ik rode diepvriesvruchtjes die ik vooraf liet ontdooien. De combinaties zijn eindeloos maar denk bij snel verkleurend fruit zoals peren of avocado aan wat citroensap. Niet super gezond want heej, cruesli maar de avocado en fruit brengen het geheel weer een beetje in balans. Eet smakelijk.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen als (flink)bijgerecht:
1 eetrijpe mango
1 banaan
1 appel
2 mandarijnen
Handje rood diepvriesfruit
1 eetrijpe avocado in plakjes
Paar grote handen 4 noten cruesli (of een granola of cruesli die jij lekker vindt)
100 ml magere yoghurt
Citroensap

De how to:
Schil de fruitsoorten en snijd in plakjes of blokjes. Besprenkel snel verkleurend fruit en de avocado met wat citroensap. Leg in een mooie kom of schaal en hussel een beetje door elkaar. Strooi de muesli erover en schenk de yoghurt in het midden. Laat iedereen naar wens opscheppen in een bakje of eet samen van de schaal.
Fruitsalade met cruesli

Share

3 thoughts on “Verse fruitsalade met cruesli en yoghurt

  1. Pingback: De man zijn kerstrecepten | De man die koken kan

  2. Pingback: Paas inspiratie - De man die koken kan

  3. Pingback: Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw 2017 - De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *