Vegetarische schepnacho’s met groene asperges

Vegetarische schepnacho’s met groene asperges

Toen we in Zweden waren was er niet altijd tijd voor een uitgebreide maaltijd. En wie wil dat nou eigenlijk ook elke dag? Lekker op de camping koken vraagt soms voor wat snellere en gemakkelijker maaltijden. Dit recept is super simpel maar wel heel erg lekker.Vegetarische schepnacho’s met groene asperges is eigenlijk niet meer dan een bakje heerlijke groenten die je met nacho’s kan scheppen. En nog boordevol groenten ook. Ik gebruikte vegetarische reepjes voor dit gerecht want minder vlees eten enzo maar als je liever kip hebt of gehaktballetjes dan kan je daarmee natuurlijk ook uit de voeten. Wat je wil. Ik wens jullie een prachtig weekend leuke mensen en kookon!

Wat heb je nodig:
2 tenen knoflook
1 bosje groene asperges
Olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
175 g vega reepjes
1 blik tomaat a 400 g
1 blik kidneybonen 250 g (uitlekgewicht)
1 blik mais a 285 g (uitlekgewicht)
Sap van 1/2 limoen eventueel meer naar smaak
Zout
Peper

Nog meer nodig:

1 grote zak nacho’s (smaak naar keuze of bijvoorbeeld 2 smaken door elkaar).

De how to:
Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Breek de onderzijde van de groene asperges. Ze zullen breken op het natuurlijke punt waar ze goed zijn. Snijd ze in stukjes van 3 cm maar bewaar de toppen in zijn geheel.

Doe wat olijfolie in een pan en doe er de tenen knoflook, komijn, paprikapoeder en vegareepjes bij. Bak op middelhoogvuur circa 3 minuten.

Voeg het blik tomaten toe en prik de tomaten stuk. Breng de saus aan de kook en voeg de asperges, uitgelekte bonen en uitgelekte mais toe. Laat 6 minuten op zacht vuur koken of tot de asperges beetgaar zijn en roer geregeld door. Breng op smaak met limoensap en zout en peper. Serveer in bakjes en met nachochips van je keuze. En dan scheppen maar šŸ˜‰

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *