Vegan Pulled Pork van Jackfruit

Vegan Pulled Pork van Jackfruit

Dag kookfanaten en mindere fanaten maar wel mensen die van koken houden. Of u die alleen van eten houdt en totaal niet van koken. Nou laat ook maar. Dag allen. Ik hoop dat u een fijn en veilig oud en nieuw heeft gehad en nog van alle benodigde ledematen bent voorzien. Of in ieder geval van alle ledematen die u voor oud en nieuw nog had. Dat u niet met kort lontje het te korte lontje alsnog heeft aangestoken. Dat dus. Vandaag plaats ik mijn recept voor Vegan Pulled Pork van Jackfruit. Plantaardige pulled pork. Het lijkt qua structuur op vlees en er hoefde geen dier voor dood te gaan. Zorg overigens wel dat je young jackfruit haalt want die is er geschikt voor.

Het is 2020! En hoe gek ook, ik besefte mij eigenlijk pas rond de 29e december dat er alweer tien jaar voorbij is. Dat er dus met een aantal keer knipperen opeens tien jaar zijn verstreken. De grootste tropenjaren waarin ik drie keer vader werd en van de ellebogen in de poepluiers naar de ellebogen in de hobbys, sportclubs en kinderfeestjes ben beland. Mijn hulpeloze hoopjes geluk zijn veranderd in hopen met eigen dromen, temperamenten, karakters, gevoelens, gedachtes en willen. Geen willetjes want ook het ouder worden clashed wel eens met andere willen dan onze willen.

Mooi dat ik dat in ieder geval dit decennium heb mee mogen maken. Het is niet een ieder gegeven. Het nieuwe decennium zal langzaam gaan draaien om puberen, afzetten, uitproberen en met vallen en opstaan volwassen worden. Van middelbare scholen, rijbewijzen, eerste liefdes en later thuis komen en naar bed gaan dan de ouders. Het zal mij benieuwen allemaal. Nog een paar keer knipperen gok ik en ik ben dan inmiddels eind 40. Bizar.

In het kader van vegan koken kan iedereen en hoeft niet saai te zijn vandaag dus een favoriet recept van mij maar dan in een plantaardig jasje. Hoewel het niet precies smaakt als echte pulled pork vond ik het wel een lekker alternatief. Probeer het gewoon eens. En de blikken young jackfruit kan je overigens gewoon halen in de betere supermarkt. Scheelt een hoop gedoe. Kookon!

Wat heb je nodig:
2 blikken young jackfruit
2 tenen knoflook
1 wortel
Olijfolie

1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel uienpoeder
250 ml groentebouillon
Barbecuesaus

Nog meer nodig:
Pan met deksel
Aardappelstamper
Bakpapier

De how to:
Giet de jackfruit af en spoel af met koud water. Hak de tenen knoflook fijn evenals de wortel. Zet een pan met deksel op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Zet het vuur middelhoog. Voeg de knoflook en wortels toe en bak onder af en toe roeren circa 2 minuten. Snijd ondertussen de jackfruit in reepjes.

Voeg daarna het jackfruit en kruiden toe. Roer om en bak weer circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag doe het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (190 hetelucht). Verwarm een bakplaat niet mee.

Zodra de kooktijd voorbij is haal je de pan van het vuur. Stamp met een aardappelstamper het jackfruit een klein beetje zodat het op pulled pork lijkt. Roer 7 eetlepels Barbecuesaus door de jackfruit. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid de jackfruit er op uit. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven en roer even goed om na 10 minuten.

Haal het daarna uit de oven en serveer het op een broodje, taco, of met frietjes of andere lekkere gerechten.

Vegan Pulled pork van jackfruit

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *