Vegan pindanoedels van Jason Tjon Affo AKA Theindigokitchen #nonspon

Vegan pindanoedels van Jason Tjon Affo AKA Theindigokitchen

Een tijd geleden ontving ik het boek Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo En ik was enorm enthousiast van dit vegan kookboek. Niet alleen ontzettend kleurrijk maar ook echt heerlijke gerechten. De vegan Surinaamse bami is hier bijvoorbeeld echt een favoriet. En nu mag ik van zijn nieuwe boek Vegan Party Food een recept met jullie delen vandaag.

Vegan Party Food

Jason heeft in dit boek voor elk moment dat een feest verdient het perfecte recept. Zelfs aan de muziek is gedacht want er zit een link in naar zijn spotify playlist. En wat natuurlijk het allerbelangrijkste is dat zijn kleurrijke én puur plantaardige gerechten echte showstoppers zijn. Alleen al bladerend krijg je automatisch trek én raak je door de vrolijke foto’s en gerechten gelijk in de juiste feeststemming.

Zijn Surinaamse roots proef je ook terug in het boek met zijn take op klassiekers als Bara, Saotosoep en Surinaamse pasteitjes. Ook dit boek heb ik lekkerbekkend doorgebladerd. De hete masala kip met vegan kip, pesto pasta schelpen, bananenwafels.,salt and vinegar aardappelen en chocolate chip havermout staan al op mijn verlanglijst. Maar ook deze vegan pindanoedels die ik vandaag mag delen lijken mij niet te versmaden. Vegan saai? Helemaal niet en Jason bewijst dat opnieuw. Dus vandaag een recept van Vegan Soul Food van uitgeverij Becht. Aanrader! Kookon! #nonspon #gekregen

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
rijstnoedels 400g
geroosterde-sesamolie 1 el
zonnebloemolie 2 el
vegan kipstukjes 175g
knoflook, fijngehakt 3 tenen
verse gember,
fijngehakt 1 el
chilipeper of madamejeanette, fijngehakt 1
(optioneel)
pindakaas 7 el
sojasaus 3 el
rietsuiker 1 el
sambal oelek 1 el
water 500 ml
Lekker met
sugarsnaps, gekookt 100g
komkommer, in plakjes 1/2
gebakken uitjes 1 el
koriander, fijngehakt 15 g
limoen, in partjes 1

De how to:
1. Week de rijstnoedels in kokend water tot ze zacht zijn. Giet ze af, was ze met wat koud water en meng de sesamolie erdoor, zodat ze niet gaan plakken.
2. Verhit ondertussen 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de vegan
kipstukjes goudbruin. Zet tot gebruik apart.
3. Verlaag het vuur naar middellaag en verhit de resterende eetlepel zonnebloemolie. Voeg de knoflook, gember en
chilipeper of madamejeanette (als je die gebruikt) toe en bak ze al omscheppend circa 1 minuut.
4. Voeg dan de pindakaas, sojasaus, rietsuiker, sambal en het water toe en laat alles circa 6 minuten inkoken.
5. Meng de rijstnoedels in een kom met zoveel saus als je maar wilt. Garneer met de sugarsnaps, komkommer,
gebakken uitjes, koriander en
een partje limoen.

Vegan pindanoedels

Vegan pindanoedels

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *