Vegan Linzenpasta

Vegan Linzenpasta

Dag mede quarantaine strijders,

Hoe bevalt de 1,5 m samenleving u tot heden? Ik moet zeggen dat ik eigenlijk behoorlijk gewend ben geraakt. De keren dat ik op mijn werk ben, ben ik grotendeels alleen en ben ik alleen aanwezig omdat het thuis met de bende en de bezetting van alle digitale devices te onrustig is. Na de eerste onwennige weken gaat het werk voor mij nagenoeg eigenlijk weer op de oude drukke voet verder. Elke dag drink ik digitale koffie met mijn collega’s en doen we een praatje pot (om in de kooktermen te blijven). Zijn we toch in contact. En verder gaat alles digitaal en eigenlijk ook prima door.

Wel gaan mijn gedachten uit naar alle mensen die echt geraakt worden. De ondernemers, de bedrijven, de medewerkers in de zorg. Ik besef mij dat ik in een bevoorrechte positie zit dat het enige wat ik moet doen is werk en de bende thuis moet combineren. Alle andere dingen die niet kunnen zijn ongemak. Nog even en dan gaan ze opeens weer naar school. Dat zal vreemd zijn. Ze beginnen met school om de dag in een continurooster en met halve klassen. Ik ben benieuwd. Hoe is het trouwens met u? En uw lijn?

De eerste weken dat ik thuis moest blijven en de wereld ziek zag worden heb ik mij toch nog vergrepen aan menig chocoladereep, biertje en zak chips. Troosteten. En ook wat proberen van de stress te verteren. Het gevolg was dat mijn eetgedrag niet meer overeen kwam met de gesloten sportschool en mijn gewicht gestaag toenam. Na een week of drie kon dat echt niet meer. Je voelt je lusteloos en onrustig. Dus moest de knop om.

Inmiddels ben ik in mijn schommelende bestaan weer op de weg terug en heb ik weer stevige gezonde discipline in mijn eetpatroon. De 4 cm die mijn buikomvang geslonken is bewijst dit. Je moet wat verzinnen. En dus besloot ik gezonder uit deze crisis te komen dan dat ik er in ging. En dus tijd voor een gezond recept. Vandaag plaats ik een vegan recept. Vegan linzenpasta. Simpel en lekker. Ik zag een plaatje van een soortgelijk recept in de Allerhande en dacht, dat kan ik vast zelf ook wel. En zodoende. Bleek ik het te kunnen. De foto is uit de losse pols gemaakt. Tijdgebrek, luiheid en er moest tenslotte ook gegeten worden. Maar lekker is het. Die foto merken ze van binnen toch niet. Ik wens u wederom weer veilige en gezonde quarantaine-weken. Alles komt goed. En tot die tijd, kookon!

Wat heb je nodig:
4 stengels bleekselderij
2 wortels (200 g)
2 rode uien
Olijfolie
3 tenen knoflook
3 theelepels gerookte paprikapoeder
2 blikken van 400 g gepelde tomaten
1 eetlepel rodewijnazijn
1 theelepel suiker
400 g linzen (uitlekgewicht)
Zout
Peper

Verder nodig:
400 g tagliatelle

De how to:
Was de bleekselderij en breek het topje van elke stengel en trek dit naar achteren om de draden van de bleekselderij te verwijderen. Snijd daarna in dunne plakjes. Snijd daarna de wortels in vieren en snijd in plakjes. Snipper de uien.

Doe de bleekselderij, wortels en uien in een diepe pan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Pers de tenen knoflook er bovenuit en voeg het gerookte paprikapoeder toe. Laat al roerende circa 10 minuten bakken tot de uien zacht zijn.

Voeg de inhoud van de blikken tomaat toe met een half blikje water. Prik de tomaten stuk en voeg de rodewijnazijn en suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat circa 15 minuten pruttelen en indikken. Laat de linzen uitlekken en roer deze daarna door de saus.

Kook ondertussen de pasta.

Proef de saus en voeg nog wat rodewijnazijn en zout en peper naar smaak toe.

Vegan linzenpasta

Vegan linzenpasta

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.