Vegan Frambozencake

Vegan Frambozencake

Het is weer vrijdag. En dus tijd voor een nieuw recept van een, of eigenlijk, DE man die koken kan.
Ik ga vandaag eens voor weer een vegan recept. Vegan frambozencake. Want je kan heel goed ook gebak maken zonder eieren. En dat was een leuk experiment met deze cake waarbij ik bananen als ei vervanger gebruikte. Hoe rijper de bananen hoe zoeter de cake zal worden. Die van mij waren nog niet zo heel erg rijp dus heb ik suiker toegevoegd. Dat is wel belangrijk zelf dus een beetje in te schatten hoe zoet je de cake wil hebben. En aangezien ik van zoet hou vond ik wat extra toevoeging zeker niet erg.

Hoe is het met u na de blizzard van 2021? Ingesneeuwd? Lawine op uw huis? Het waren een geweldige 15 tot 30 cm vindt u ook niet? Nu roepen mensen makkelijk, zie je wel, de aarde warmt niet op. Maar klimaatverandering gaat over verandering van klimaat, niet het weer. Dus extremen komen vaker voor. Zoals extremen waarbij het de ene week -5 is en de andere +16. Om maar een voorbeeldje te noemen. Of heftige regenbuien, langere droogtes, warmere zomers en het uitblijven van Elfstedentochten. Niet doordat de regering het niet toestaat door een heersende pandemie, maar door gebrek aan ijs. Maar ok, ik ga weer van mijn duurzaamheidsstoel.

Wij hebben in ieder geval lekker gesleed. De heldin en de kinderen hebben ook geschaatst. Aangezien ik alleen gracieus kan vallen ben ik met de hond lekker door de sneeuw geknarst. Even, heel even, voelde het als vakantie. Ik kon in ieder geval mijn snowboots ongegeneerd aan en de muts diep over mijn oren trekken. Toch een toefje wintersport. Heerlijk.

En nu bijna voorjaarsvakantie voor de bende. Zijn ze lekker even thuis… ow wacht. Dat waren ze al. Een week of zeven. Mogen ze eindelijk naar school, zitten ze weer thuis. Gelukkig hoeven ze nu even niets. Dat is ook wat waard. De heldin en ik zouden ook vrij zijn. Iets met een vakantie die niet doorging. Maar nu voel ik niet direct de noodzaak ook een hele week vrij te hebben in dezelfde omgeving. Dus neem ik maar één dagje extra verlof.
Gaan we eens kijken wat voor leuks we dan weer kunnen bedenken met de bende.

Qua lootjes trekken hebben we al wat activiteiten gedaan. Twee nieuwe speeltuinen ontdekt, cheesecake gebakken, een game dag gehad op de spelcomputer, een groot bordspel gedaan, chocolade fondue en schilderen op nummer. Dus ben benieuwd wat de bende nog meer heeft bedacht. Tot we weer meer mogen doen met zijn allen nog even de tanden op elkaar en doorzetten maar. En anders de tanden op elkaar op deze heerlijke cake. Leuk en makkelijk om te maken. Blijf gezond, blijf doorzetten, we komen er allemaal wel. Kookon!

Wat heb je nodig:
150 g diepvriesframbozen (laat 1 uur ontdooien op kamertemperatuur)
2 grote of 3 middelgrote bananen
120 g plantaardige yoghurt
1 theelepel vanille-extract
25 g cacaopoeder
170 g volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel piment
4 eetlepels suiker
Snuf zout

De how to:
Verwarm de oven voor op 180 graden (170 hetelucht) en bekleed een cakeblik met bakpapier.

Prak de bananen in een mengkom. Voeg de yoghurt en het vanille extract toe en roer door elkaar.
Voeg de cacao, meel, bakpoeder, piment en snuf zout toe aan een andere kom en roer door elkaar. Meng dit met een vork door het bananenmengsel tot een dik beslag. Meng als laatste de frambozen erdoor met een vork en giet het mengsel in het cakeblik.

Zet circa 50 minuten in de oven of tot een satéprikker schoon uit de cake komt als je deze erin steekt.
Laat afkoelen in de vorm en geniet.

Vegan Frambozencake

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *