Vegan American Pancakes

Vegan American Pancakes

Dag lieve mensen, wat een toestanden he? Dachten we eerst al het één en ander voor de kiezen te hebben gehad. Blijken we nu nog tot 28 april 2020 binnen te moeten blijven. Daarom heb ik vandaag maar eens een lekker vegan comfort food recept: Vegan American Pancakes. Want wat troostvoer kunnen we allemaal wel gebruiken de komende weken.

We leveren allemaal een vorm van strijd. Met zieke mensen wellicht om je heen, thuiswerk of opeens ook de rol van leraar zijn. Doordat je dierbaren niet kan zien, je eigen bedrijf en inkomen ziet verdampen, of je baan als werknemer. Of misschien ben je nu ook keihard door aan het ploegen in de distributie, ziekenhuizen en elke andere vorm van zorg, of werk je in de supermarkten. En wat als deze storm straks weer gaat liggen? Blijven we achter in een economische en zorgsector crisis? We zouden graag zien dat de zorgsector en andere vitale beroepen straks passend worden beloond. Maar wat als de potten leeg zijn? En hoever gaat deze crisis nog door? Het zijn vragen waar ik als simpele man die koken kan geen antwoord op heb maar waar ik me wel druk om kan maken.

Daarmee wordt deze onbedoelde luchtige blog wellicht toch nog nodeloos zwaar. Het is gewoon allemaal zo onwerkelijk. Alsof ik het geheel door een soort glas zie gebeuren. Misschien ben ik toch een soort van lamgeslagen. Wat we nu vooral doen is de ballen in de lucht houden thuis. Net zoals iedereen. Ook ik probeer bij te dragen waar ik kan. Maar het voelt soms als kleine druppels. Ergens vind ik het toch wel stom dat ik kennelijk geen vitaal beroep heb en dus niet echt kan bijdragen. Buiten mijn werk en alles met de bende van drie om probeer ik wel bij te dragen waar ik kan maar soms voelt het gewoonweg als te weinig.

Dus nou ja, kop op, rug recht, doorademen en ga u maar verblijden met mijn recept voor Vegan American Pancakes. Simpel en ze raken de juiste plek. En door het gebruik van volkorenmeel net iets gezonder dan reguliere pancakes. Wat weer een goed excuus is om ze nog eens te maken. En doordat ze vegan zijn hoefde er geen koe voor gemolken te worden en had er in ieder geval één kip een dagje vrij. Blijf veilig, gezond en kookon allemaal!

Wat heb je nodig:
130 gram volkorenmeel
2 eetlepels rietsuiker
1 eetlepel bakpoeder
250 ml van je favoriete melkvervanger
Snuf kaneel
1 eetlepel appelazijn

De how to:
Zet een pan op middelhoog/matig vuur. Meng alle ingrediënten tot en met de snuf kaneel met een garde door elkaar. Voeg dan al roerende de eetlepel appelazijn toe en roer nogmaals goed door. Schenk drie hoopjes beslag in de koekenpan en bak op middelhoog/matig vuur tot de pannenkoek aan de bovenkant droog is. Draai om en bak goudbruin. Schep de pannenkoeken op een bord en schenk wederom drie hoopjes beslag in de pan. Vuurbeheersing is in dit recept het belangrijkste. Als je het te hoog zet worden de pannenkoekjes bruin of verbranden ze voordat het beslag droog is. Dus probeer eerst één pannenkoek te bakken en als deze goed lukt kan je meer beslag in de pan doen en meerdere tegelijk bakken.

vegan american pancakes

vegan american pancakes

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *