Ultiem broodje kipfilet

Mijn ultieme broodje kipfilet

Zoals jullie weten gebruik ik het weekend voor de wat machtigere maaltijden. Dit ultieme broodje kipfilet past daar perfect in als machtige lunch of maaltijd. Het is wat werk maar de beloning mensen. Die is het zooooo waard. Dit is de marathon onder de broodjes kip. Je moet er wel voor werken maar als je jezelf over de finish hebt gesleept weet je precies waarvoor je dit hebt gedaan. Oké de vergelijking tussen ruim tweeënveertig kilometer rennen en een lekker broodje is eigenlijk niet te maken. Want iedereen kan dit broodje maken en de marathon is toch wel alleen voor de echte helden weggelegd.

En zo moeilijk is dit broodje nou ook weer niet. Misschien moet ik zeggen dat dit de Rolex is onder de broodjes kip? De Bentley? De Gucci onder de broodjes kip? Nou ja, gewoon je weet wel, een luxe broodje. Niet zo gemakkelijk als een plak kipfilet op een boterham schuiven en dichtklappen maar wel iets om na het maken echt even stilletjes van te genieten en trots op jezelf te zijn.

In zoverre hoop ik de lat weer wat lager te hebben gelegd voor dit enorm lekkere gerecht. Waarom zou je het maken? Malse kipfilet in een krokant laagje, humus, spinazie, tomaat, romige avocado, gegrilde paprika en knapperige en zoute stukjes spek. Zoveel smakelijks op een lekker broodje. En dat het dan ook nog in je mond past. Ongelooflijk. Maar genoeg redenen genoemd om je te overtuigen. Deze blog wordt er alleen maar heel rommelig van. Probeer dit prachtige recept en je krijgt er geen spijt van. Ga wel voor een goede kwaliteit stokbrood. Dat komt het geheel ten goede. Dit recept is voor twee middelgrote stokbroden en genoeg voor 4 personen. Serveer er als avondmaaltijd nog wat groente bij om er een volwaardig maal van te maken en bedenk, dit is een broodje voor het weekend. Dus geniet, maar eet het niet elke dag. Enjoy!

Wat heb je nodig:
Voor circa 4 personen:
2 middelgrote stokbroden
2 kipfilets
Olijfolie
Klein beetje dille
Zout
Peper

Voor het krokante korstje:
100 gram oud brood
1 theelepel tijm
100 gram bloem
1 theelepel knoflookpoeder
Snuf zout
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 ei

Voor erbij:
Hummus
1 flinke hand rauwe en gewassen spinazie
3 a 4 rijpe tomaten in plakjes
2 gegrilde paprika’s fijngehakt
1 avocado in plakjes
Wat citroensap
3 plakken spek
Eventueel wat mayonaise.

De how to:
Meng bloem, zout, paprika en knoflook door elkaar. Leg dit in een diep bord.
Breek in een ander diep bord een ei en kluts het met een vork. Maal in een keukenmachine het oude brood met de tijm fijn en leg dit in een derde diep bord.

Snijd de tomaten in plakjes, hak de gerookte paprika fijn en snijd de avocado ook in plakjes. Besprenkel de avocado met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.

Pak de kipfilets en leg ze tussen een stuk bakpapier. Sla ze met een deegroller plat tot ongeveer 3cm dikte. Zet een pan op middelhoog vuur en doe er een flinke laag olijfolie in.

Haal de kipfilets door het bloem en zorg dat deze overal goed bedekt zijn. Klop overtollig bloem af en haal ze daarna door de eieren en daarna door de broodkruim zodat de filets helemaal zijn bedekt met een laag paneer. Leg de filets daarna voorzichtig in de pan. Draai ze na circa twee minuten om en leg de plakken spek tussen de filets en bak deze bruin. Leg de plakken spek, als ze mooi goudbruin zijn, op een stuk keukenrol om uit te lekken. Blijf de kip geregeld draaien tot deze goudbruin en gaar zijn. Laat deze daarna ook uitlekken op een stuk keukenpapier en strooi er wat dille en zout en peper over.

Snijd de stokbroden doormidden en besmeer de onderzijde met hummus. Bedek daarna de humus met bladeren rauwe spinazie. Leg er achtereenvolgens in reepjes gesneden kip, tomaat, avocado, de gehakte paprika en gebakken spek op. Doe eventueel nog wat mayonaise op de bovenkant van het brood en serveer dit geweldige stokbrood met gestoomde groenten. Genieten maar!
Stokbrood met kipfilet2

Stokbrood met kipfilet1

Share

2 thoughts on “Ultiem broodje kipfilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *