Tortilla’s met groentenmix, gerookte kip en cheddar

Tortilla’s met groentenmix, gerookte kip en cheddar

Dit recept is heerlijk groenterijk. Gebakken groenten, ingelegde ui, avocado, gerookte kip en gesmolten cheddar maken deze tortilla’s echt tot een heerlijke maaltijd. Je kan deze tortilla’s maken door de diverse groenten door elkaar te mixen en de tortilla’s te vullen of, een stapje extra zetten en ze nog even extra in de oven te verwarmen met wat parmezaanse kaas. Dit is ook heerlijk als deze erover heen is gesmolten. De keuze is aan jou, lekker wordt dit toch wel.

Wat heb je nodig:
250 g champignons
1 rode paprika
Olijfolie
Zout
Peper
1 courgette
1 tomaat
2 tenen knoflook
Sap van ½  limoen

Voor de ingelegde ui:
1 rode ui
Appelazijn
Zout

Verder nodig:
300 g gerookte kip
1 avocado
4 plakjes cheddar (smeltkaas)
6 tortilla’s

Optioneel:
Stenen ovenschaal van circa 28 X 20 cm
Parmezaanse kaas

De how to:
Snijd de champignons in plakjes en verwijder de zaadlijsten en kroon van de paprika. Snij deze in de lengte in reepjes van ½ cm dikte en halveer de plakjes. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en paprika met een snuf zout en peper op hoog vuur 5 minuten. Roer af en toe door. Halveer de courgette in de lengte en snijd elke helft in de lengt in twee repen. Snijd in schuine plakjes van circa ½  cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Voeg de courgette en tomaten na de 5 minuten toe, roer om en bak 1 minuut mee. Zet het vuur uit, knijp de 2 tenen knoflook uit boven de groenten en voeg het limoensap toe. Roer om en laat afkoelen.

Snipper hierna de ui en doe deze met een snuf zout en scheut appelazijn in een bakje en laat zeker 10 minuten staan. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, de avocado in dunne plakjes. Leg de plakjes smeltkaas op elkaar en snijd in blokjes.

Doe de groenten, kip, avocado en smeltkaas bij elkaar in een kom en hussel. Giet de uitjes door een zeefje of vergiet en zet opzij. Beleg de tortilla’s met de vulling, wat van de uitjes en serveer met wat zoete chilisaus of sriracha. Of ga voor het totale pakket en maak ze in de oven.

Verwarm de oven voor op 200 graden (190 hetelucht).

Pak een stenen ovenschaal en vet deze een beetje in met olijfolie.  Pak een tortilla en beleg het midden met een paar flinke eetlepels van je vulling en van de ingelegde ui en rol strak op. Leg in de ovenschaal en herhaal met de overige tortilla’s. Leg ze strak tegen elkaar aan en gebruik eventueel overgebleven vulling om aan de zijkanten in de ovenschaal te leggen zodat alles goed ingepakt is. Bestrijk de bovenkant van de tortilla’s met wat olijfolie en leg er een laagje parmezaanse kaas op. Bak circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s goudbruin worden.

tortilla met groenten en gerookte kip

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *