Tortilla’s met entrecote, linzen, avocado en wasabimayonaise

Het weekend staat voor de deur en dan heb ik vaak zin om uit te pakken. Dan mogen bij ons de vlees of vissoorten wat prijziger zijn, de recepten wat langere kook of bereidingstijden hebben of wordt er gekozen voor een machtiger dessert. Zelf ga ik dit weekend aan de slag met een Mexicaanse chili. Al staan de spareribs of nacho’s uit de oven, taco’s en homemade babi pangang of een geroosterde kip met croutons ook al een tijd op de verlanglijst. U leest, ik hink op meerdere gedachten. Maar fijne gedachten zijn het wel.

Vorig weekend had ik enorm zin in tortilla’s met iets van biefstuk, groenten en een lekkere saus. En aangezien mijn gerechten de laatste tijd een hoog zoet gehalte hebben werd het wel weer eens tijd voor een gerecht dat je met je handen mag eten en waarbij gegromd mag worden. Lopend door de supermarkt werd het geen biefstuk maar een lekkere entrecote. Als vulling vond ik linzen met cherrytomaten een lekkere structuur geven. En dan voor erbij wat avocado met zout, peper en citroensap. Voor de pit dan nog wat lekkere knapperige rucola. Om het af te maken dan nog een lekkere (pittige) saus. Omdat dit gerecht niet in je groenten behoefte voorziet serveer ik er wat extra groenten bij. Voor de saus van dit recept besef ik mij heel goed dat deze niet overal voorhanden is. Denk dan aan een alternatief als een knoflookmayonaise of zoete chilisaus met yoghurt.

Wat heb je nodig:
Voor 2 personen (!)
1 entrecote a 200 gram
1 teen knoflook (uitgeperst)
Blikje met 160 gram linzen
Rucola
125 gram cherrytomaten in tweeën gesneden
Kerriepoeder
Scheutje rodewijnazijn
1 ui in plakjes
Citroensap
1/2 theelepel komijnzaad
4 tortilla’s
Zout
Peper
Olijfolie
Klontje boter

Wasabimayonaise

De how to:

Entrecote verdient aandacht dus laat dit vlees eerst op kamertemperatuur komen. Bestrooi daarna met zout en peper. Snijd de tomaatjes in tweeën.

Snijd de ui in dunne ringen en halveer de ringetjes. Laat deze in een koekenpan met een beetje olie rustig bakken tot ze zacht zijn. Doe dan een klontje boter erbij en verhoog het gas naar middelhoog. Leg de entrecote in de pan. Bak deze naar je smaak. Ik beweeg deze geregeld door de pan en keer hem meestal na 2 minuten bakken, bak hem nog 2 minuten en dan nog een minuut aan elke kant. Als je vlees naar wens is leg hem dan op een plank en besprenkel met een beetje olijfolie. Laat rusten met een stuk aluminiumfolie er overheen.

Doe nu de linzen in de koekenpan bij de uien met een beetje zout. Voeg komijnzaad,een snuf kerrie, de uitgeperste teen knoflook en klein scheutje rodewijnazijn toe. Roer goed door en voeg de tomaten toe. Laat dit nu kort bakken.

Snijd de avocado met beetje citroensap en zout en peper en doe in een schaaltje.
Doe de rucola in een schaaltje. Proef de linzen of ze een lekkere structuur hebben en goed op smaak zijn. Doe deze daarna ook in een schaaltje en warm de tortilla’s op.

Snijd de entrecote in mooie plakjes. Ik haal het vetrandje er af omdat ik er zelf niet van houd en het calorieën scheelt.

Zet alles, inclusief de wasabimayonaise op tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla samenstellen.
Burritos met entrecote2

Burritos met entrecote3

Share

2 thoughts on “Tortilla’s met entrecote, linzen, avocado en wasabimayonaise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *