Tortilla’s met chorizo en linzen

Heerlijke tortilla’s met chorizo en linzen

Jeetje lieve mensen. Jullie weten een man die geregeld zijn praatje wel klaar heeft wel stil te krijgen. Na mijn bericht vorige week dat er een heus kookboek gaat komen ben ik letterlijk enorm stil geworden van alle leuke, lieve, aardige reacties van jullie kant. Allemaal hartelijk dank daarvoor! Het is een spannend en leuk avontuur en we stappen er toch een beetje samen in.

Maar natuurlijk mag de blog niet verwaarloosd worden en dus doe ik mijn uiterste best jullie te voorzien van jullie wekelijkse portie lekkere gerechten. En ja, deze tortilla met chorizo en linzen is wel een heel gemakkelijk en super lekker gerecht. Chorizo bakken met een uitje en knoflook, linzen en tomaat erbij, tortilla eronder en hoppa! Eten maar. Lekker snel voor doordeweeks of juist als je zin hebt in een wat snellere maaltijd bij de lunch of in het weekend. Serveer er wel een portie groenten bij om je hoofdmaaltijd completer te maken en wat balans aan te brengen op het groentenvlak. Enjoy en kookon!

Wat heb je nodig:
Circa 4 a 6 tortilla’s

Voor de vulling:
Olijfolie
1 rode ui in dunne ringetjes
1 teen knoflook in plakjes
100 gram chorizo in blokjes gesneden
1/2 wortel in blokjes van 1×1 cm
1/2 theelepel salie
2 tomaten in dunne partjes in partjes
Linzen (blik van 400 gram 240 gram uitlekgewicht) uitgelekt
1,5 eetlepel rodewijnazijn
Zout
Peper


Optioneel:

Paar handjes gewassen bladspinazie
Gekookte broccoli

De how to:
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
Doe de ui en knoflook erbij en laat een minuutje onder af en toe roeren bakken. Voeg dan de chorizo, wortel en salie toe. Laat nu bakken tot de chorizo goudbruin is. Als er veel vet vrijkomt (hangt van de worst af) kan je dit opzuigen met een stukje keukenrol. Zorg in ieder geval dat de chorizo en groenten niet in vet zwemmen maar houd een klein laagje vet over. Als de chorizo goudbruin is voeg je de tomaten en linzen toe met de rodewijnazijn. Laat het allemaal even doorwarmen en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat azijn.

Eet op een tortilla met wat gewassen rauwe bladspinazie en erbij wat gekookte broccoli.
Tortilla met chorizo en linzen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *