Tortillas met gemarineerde varkenshaas en pindasaus

Tortillas met gemarineerde varkenshaas en pindasaus

Voor u heerlijk gemarineerde varkenshaas met knapperige salade en zelfgemaakte pindasaus. Echt iets om met je geliefden lekker van te peuzelen. Maken dus. Kookon leuke mensen en geniet.

Wat heb je nodig:
4 grote tortilla’s

Voor het vlees:
400 g varkenshaas
¼ theelepel 5-spice
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel ketjap manis
1½ theelepel sojasaus
chilipoeder (naar smaak)

Voor de pindsaaus:

9 volle eetlepels pindakaas
zonder stukjes
1 eetlepel gembersiroop
(eventueel wat meer)
2 tenen knoflook
1½ theelepel gedroogd
korianderblad
½ theelepel sojasaus
peper
sap van een ¼ limoen en
naar smaak wat extra

Voor de salade:
200 g rode kool
½ komkommer
1 wortel (150 – 200 gram)
1 rode peper
100 g taugé
1 potje gebakken uitjes

Nog meer nodig:
diepvrieszakje of vershoudfolie
staafmixer en grillpan
aluminiumfolie

Een nacht tot halfuur van tevoren
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm dikte. Doe de 5-spice, olijfolie, ketjap manis, sojasaus en het chilipoeder in een kommetje en roer door. Doe de varkenshaas in een bakje of diepvrieszakje en meng met de marinade. Als je het vlees meteen wil gebruiken laat je het uit de koelkast. Leg anders, tot 30 minuten voor gebruik, afgedekt in de koelkast.

Als je gaat koken
Maak de pindasaus door pindakaas, gembersiroop, tenen knoflook, gedroogd korianderblad, sojasaus, snuf peper, sap van ¼ limoen en een scheut water te pureren met een staafmixer. Verdun de pindasaus met water tot de dikte die je wenst. Proef en voeg eventueel nog
wat limoensap en gembersiroop toe.

Als je de saus koud wil eten zet dan opzij. Je kunt de pindasaus zowel warm als koud
eten. Het heeft alle twee een eigen smaak. Als je de saus warm wilt eten, verwarm deze dan pas als je het vlees gaat bakken. Verwarm,
de saus dan, eventueel met nog een scheutje water, op laag vuur en laat onder af toe roeren iets indikken. Proef na het verwarmen en breng op smaak met limoensap en zout.

Maak nu de salade. Snijd de rode kool fijn, de komkommer in blokjes, de wortel in dunne lucifers en de rode peper (zonder de zaadjes en zaadlijsten) in ringetjes. Doe alle groenten, inclusief de taugé, in een kom. Houd de rode peper eventueel apart. Of serveer
alle groenten in aparte bakjes.

Leg de plakjes varkenshaas in de hete grillpan en bestrooi met een snuf zout. Laat 1 minuut bakken en draai de stukjes om. Bestrooi deze kant met zout en bak de stukjes nog 1 minuut en leg de stukjes op een bord (wil je ze niet rosé? Bak dan één kant 2 minuten en de andere kant 1 minuut).

Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten. Dan is het tijd om aan tafel te gaan. Laat iedereen zijn tortilla beleggen met de salade, vlees, pindasaus en eindig met wat ringetjes rode peper en gebakken uitjes.

Tortillas met gemarineerde varkenshaas en pindasaus

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *