Tortilla met zoete aardappel en vegan kip

Tortilla met zoete aardappel en vegan kip

Het vacuüm van de coronacrisis maakt het best lastig om vernieuwende content te schrijven. Recepten zat hoor, zoals deze tortilla met zoete aardappel en vegan kip. Maar normaal ratel ik er altijd een verhaal omheen. Mijn gedachten zet ik op papier over wat ik mee maak. Maar nu lijken de dagen behoorlijk veel op elkaar. Het werk was afgelopen weken echt ouderwets druk en wellicht nog wel drukker dan normaal met een bende van drie die ook thuis was in verband met de meivakantie. Ik ben af en toe toch maar even richting kantoor gegaan om mij op één ding te concentreren.

Het is niet leuk als je in opperste concentratie een presentatie moet houden en in je oor krijg je opeens de vraag “Mag ik nog een snoepje?”. Of zoals gisteren, dat dochterlief huilend binnenkomt in een videovergadering omdat ze haar hoofd stootte. Aan de andere kant is het niet leuk als je vader ook daadwerkelijk gestrest raakt en geïrriteerd en er wel maar toch eigenlijk niet is. We leveren allemaal wat in. Dat klopt. Maar je wil ook aan de verwachtingen van vader en werknemer voldoen.

De scholen zijn nu weer op halve kracht begonnen en dat maakt het in ieder geval 50% van de tijd gemakkelijker om te werken tot 14 uur. De andere 50% jongleren we. En tot nu toe blijven de ballen in de lucht. Ik hoop dat het u ook goed vergaat. Ik heb maar last van klein leed. Dus zeuren mag ik niet. Maar als je zo in je eigen bubbel zit worden ook kleine ongemakken, toch ongemakken. In het grote plaatje zie ik ook heus het grote leed. En mijn hart gaat uit naar alle ondernemers die hun inkomsten zien verdampen, de mensen die ontslagen worden, opa’s en oma’s en iedereen die niet bezocht kan worden en mensen die iemand hebben verloren of ziek zijn. Ik denk heus aan u.

Wij hebben inmiddels nu wel de eerste vrienden weer in het echt gezien. Op 1.5 meter dat wel maar wat was het fijn om weer eens gezamenlijk een drankje te doen en bij te kletsen. En voor de bende van drie was het heerlijk om weer met andere kinderen te spelen. Ik ben helemaal voor de kleine stappen in deze crisis maar elk stapje erbij is wel weer heel fijne. Ik vraag mij af of we ooit nog normaal verder gaan op de oude manier. Zo op elkaar gepropt. In de trein, bioscoop, concertzaal. Het voelt een soort van raar. Nu al vind ik drukte in series op tv al iets heel vreemds en voelt het een soort van verkeerd. Het gaat zal mij benieuwen. Het is wel duidelijk dat 2020 nog lang in ons geheugen gegrift zal blijven.

Op naar het recept van de dag. Deze tortilla’s met zoete aardappel en vegan kip. Voor grote eters zou ik het recept verdubbelen maar anders haal je voor vier personen hier 1 goede tortilla per persoon uit.
Kookon!

Tortilla met zoete aardappel en vegan kip

Wat heb je nodig:
600 g zoete aardappel
Olijfolie
Zout
Peper
Optioneel: polenta

175 gram vivera kipstuckjes
1/2 tot 1 theelepel cajunkruiden
1/2 komkommer
3 tomaten
Guacamole Holy guacamole
4 tortillas

Optioneel: Sriracha en wat limoensap

Verder nodig:
Bakpapier

De how to
Verwarm de oven voor op 230 graden (220 hetelucht) en verwarm een bakplaat mee. Was de aardappels en snijd ze (in de schil) in blokjes van 1 x 1 cm. Druppel er wat olijfolie overheen, hussel, en bestrooi met zout en peper en eventueel wat polenta voor een extra crunch. Hussel opnieuw. De de blokjes 20 minuten op een vel bakpapier in de oven tot de blokjes gaar zijn en wat plakkerig worden.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Voeg de vegan kip toe en circa 1/2 tot 1 theelepel Cajunkruiden. Hussel en laat onder af en toe roeren goudbruin bakken.

Snijd de tomaten in plakjes en de komkommer met een dunschiller in reepjes. Maak de guacamole. Verwarm de tortillas volgens de verpakking.

Beleg de tortilla’s daarna met wat blokjes zoete aardappel, vegan kip, tomaat, komkommer plakjes en guacamole. Tip: Erg lekker met wat druppels limoensap en sriracha

ZTortilla met zoete aardappel en vegan kip

Tortilla met zoete aardappel en vegan kip

Tortilla met zoete aardappel en vegan kip

Tortilla met zoete aardappel en vegan kip

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *