Tortilla crunchwrap

Tortilla crunchwrap

Het recept dat ik vandaag plaats is echt te gek. Ik kwam op het idee toen ik een filmpje op Youtube zag over een homemade Tortilla crunchwrap. Een Tortilla die in Amerika bij Taco Bell te koop is en eigenlijk niet meer is dan een gegrild tortilla pakket vol met lekkers. Ik bestudeerde het filmpje en besloot het recept met mijn eigen vulling en kruidenmix na te maken. Alle props dus naar Popsugar.

Het resultaat van mijn experiemtn is een pakket schandalige lekkerheid. Zeker als je van de Mexicaanse keuken houdt. Een laag gekruid gehakt, cheddar, knapperige doritos, kwark, sla, tomatensalsa, guacamole en weer cheddar. Dat dichtvouwen, even in de pan bakken en dan eten met een lekkere saus en jalapenopepers. Jeetje wat smaakt dat goed!

Het was het ideale maal op een luie zondagmiddag. Toen ik de foto’s wilde maken van dit recept had ik alle ingredienten mooi uitgestald. Ik maakte de foto nog van het dichtvouwen, legde de crunchwrap in de pan en op dat moment begon het toch te hozen buiten! En dus werd het eindresultaat (helaas) binnen gemaakt. Maar denk er een picknicktafel, een zonnetje en een Mexicaans biertje bij en je begrijpt direct waarom dit een te gekke maaltijd is voor de zomer.

Let wel op! Er zit één tricky stukje aan dit gemakkelijke recept. Dat is het dichtvouwen en omgekeerd in de pan dicht laten bakken. Het risico is dat je het niet goed doet en al je vulling in de pan beland. Zoals mijn eerste poging ook deed. De tweede poging lukte wel. De truc zit hem in de cheddar waarmee je de tortilla afmaakt. Druk het pakket goed dicht zodat de cheddar aan de naden plakt en houd de tortilla stevig vast als je hem in de pan legt. Dan gedecideerd in de pan leggen. Niet twijfelen maar hop gewoon erin leggen en dan een minuut of drie vier met rust laten voordat je hem omdraait. Als het goed is smelt de cheddar en plakt de crunchwrap vanzelf dicht. Thats all. Gewoon even proberen.

Enjoy (maar dat zal geen probleem zijn met dit recept) en kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 3 a 4 personen:
Circa 3 a 4 grote tortilla’s en één a twee extra om als dakje te gebruiken voor de wrap.
300 gram gehakt (liefst biologisch)
1 flinke theelepel gemalen Komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 flinke theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel suiker
Zout
Peper
2 tenen Knoflook in plakjes
1 rode ui grof gehakt
Olijfolie

Voor erbij:

Guacamole
Een zak doritos nacho cheese
Tomatensalsa (zie hieronder voor een snel recept)
Cheddar (2 plakken per tortilla).
Kwark
IJsbergsla (gesneden)

De how to:
Bak de gesneden ui met de knoflook op zacht vuur in een scheut olijfolie tot de ui zacht is. Let op, zacht vuur zodat de knoflook niet zwart wordt maar goudgeel blijft. Voeg nu de koriander, komijn en paprikapoeder toe en roer door. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe en bak rul. Doe nu de suiker en tomatenpuree erbij, roer even goed om en laat nu afkoelen.

Voor een snelle tomatensalsa: Hak drie tomaten in blokjes, snij een rode ui in ringetjes en meng dit met de tomaat, met wat appelazijn, peterselie en zout en peper. Schep bij het opmaken van de crunch wrap alleen de tomaat en ui op en niet de dressing. Maak hierna de guacamole en snijd de sla in stukjes.

Het opmaken:
Zet een pan op middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in.

Beleg het midden van een grote tortilla met 1/3 a 1/4 van het gehakt maar houd zo’n 5 cm van de rand rondom vrij. Leg er nu een plak cheddar op en wat (plattere) doritos zodat al het gehakt bedekt is.

Crunch wrap 3

 

Smeer er een dun laagje kwark op. Beleg met wat sla, tomatensalsa, guacamole en eindig met een plak cheddar in stukjes. Leg er een stuk afgescheurde tortilla op om een dakje te vormen en vouw de rand rondom dicht. Doe dit door de rand te pakken en tussen je vingers dicht te knijpen. Vouw dit naar het midden en je ziet dat een volgend stuk tortilla ook al naar binnen wil. Houd vast en pak een volgend stukje tortilla en herhaal de vouwmethode.

Crunch wrap 4

Druk goed aan en pak het hele pakket op. Leg hem voorzichtig met de vouwen naar beneden (op zijn kop dus) in de koekenpan en bak circa 3 minuten zodat hij goudbruin is en de kaas aan elkaar vast gesmolten is. Draai hem dan om en bak nog circa drie minuten.

Crunch wrap 5

Heerlijk met wat jalapenopeper en bijvoorbeeld wat kwark met zoete chilisaus.

Crunch wrap 6

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *