Toblerone ijs

Toblerone ijs

Sinds ik er achter ben gekomen hoe makkelijk het is om zelf ijs te maken doe ik dit nu regelmatig. En ik ben steeds op zoek naar nieuwe smaken. Eén van die nieuwe smaken werd dit goddelijke Toblerone ijs. Toblerone is een chocoladesoort die ik eigenlijk alleen maar eet op vakantie. Vraag me niet waarom, ik weet het namelijk ook niet. De combinatie van Toblerone en ijs is echt te gek. En dit recept is zo simpel dat je het echt een keer zou moeten proberen. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer of blender en een mixer. Daarna nog wat geduld voor het bevriezen en je heerlijke ijs is klaar. Als je het vanmorgen maakt kan je het vanavond al eten! Dus kom op! Waar wacht je op? Kookon

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen:
1 blikje gecondenseerde melk
250 ml slagroom
50 ml halfvolle melk
200 gram Toblerone en wat extra
50 gram pure chocolade 70% cacao in stukjes

De how to:
Blender of mix met een staafmixer de gecondenseerde melk, stukjes Toblerone en de melk door elkaar.
Verwarm 50 ml van de 250 ml slagroom tot het kookpunt en giet dit over de pure chocolade. Laat een minuutje staan en roer door. Klopt dit chocolademengsel met de rest van de slagroom lobbig en spatel daarna je tobleronemengsel erdoor. Doe dit over in een diepvrieszak of diepvriesbakje en laat voor circa 6 uur of een nacht in de vriezer staan. Laat voor het serveren circa 10 minuten ontdooien en besprenkel eventueel met nog wat stukjes Toblerone.

toblerone ijs

Share

One thought on “Toblerone ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *