Tagliata (salade met biefstuk)

Tagliata (salade met biefstuk)

 

Onze winter en begin van de lente heeft in het teken gestaan van snotneuzen, hoestbuien, koorts, zetpillen, dekentjes, slapen, slijm, ratels en reutels, benauwdheid, huisartsbezoek, scholen en peuterspeelzalen afmelden, filmpjes en bed en bankrust. Onze ziekenboeg heeft bijna constant vol gezeten. Echt opbeurend is het niet. Zeker niet als mamma en pappa ook het één en ander van die verdwaalde virusjes, bacteriën en griepen meepakken.

Afgelopen week mocht eerst mijn kleinste hummel, toen mini-me en als laatste ik meedingen naar de “verzamel alle virus” awards. Ik heb over het algemeen toch andere plannen in het weekend dan meedingen naar dit soort obscure prijzen. En mijn heldin als superwoman maar zorgen. De zomertijd is weer ingegaan en ik hoop dat de stijgende temperaturen en het vele zonlicht een ommezwaai zal geven aan al dit geneuzel. Want geneuzel is het. Funest voor je sportprestraties, je humeur en je lijf. Doe mij maar een zonnetje, picknicktafel, pot bier en spelen met de kinderen in de tuin. Ik kan niet wachten op de dagen dat we weer in de tuin kunnen zitten.

Door al die virussen zat iets nieuws koken er even niet in. Maar dat neemt niet weg dat ik voor jullie vandaag toch een nieuw en enorm smaakvol recept heb klaarstaan. Een recept dat ik maakte toen de virussen nog even in de wachtrij stonden.

Deze Tagliata is echt geweldig lekker. De salade is, met de pittige rucola, zachte mozzarella en heerlijke malse biefstuk, één groot feest. Maak en serveer als bijgerecht of eet als hoofdgerecht. Een hapje voorjaar. Iets waar ik enorm naar uit kijk.

Wat heb je nodig:
Tagliata
1 entrecote of biefstuk
50 ml olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
150 gram doperwten (gekookt)
½ theelepel rozemarijn
1 teen knoflook
40 gram Rucola
1 bol goede kwaliteit mozzarella
Zout
Peper
Citroensap
Een hand geroosterde cashewnoten
5 zongedroogde tomaten in stukjes gesneden of een handje cherrytomaten in stukjes
Olijfolie
Klein klontje roomboter
Paar blaadjes verse basilicum

De how to:
Leg de rucola op een schaal met de in stukjes gesneden tomaten. Bestrooi met gekookte doperwten en in plakjes gesneden mozzarella. Doe er wat zout, peper, olijfolie en citroensap over.

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Bestrooi met zout en peper en bak deze in wat olijfolie en een klontje roomboter. Draai het vlees elke minuut en blijf het bewegen in de pan. Bak tot jouw gewenste gaarheid en laat het daarna enkele minuten onder een stukje aluminiumfolie rusten. Doe de olijfolie, balsamicoazijn, rozemarijn en geperste teen knoflook in een bakje en warm dit een klein beetje op in magnetron of pannetje. Snijd het vlees in reepjes en haal het door de warme dressing. Leg ze dan in de salade. Bestrooi de salade met de cashewnoten en wat verse basilicum en eventueel nog wat van de dressing.

Maisbrood en tagliata mijn stij1

Share

One thought on “Tagliata (salade met biefstuk)

  1. Pingback: De man zijn kerstrecepten | De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *