Taco’s met gehakt en witte bonen

Taco’s met gehakt en witte bonen

Vandaag plaats ik een recept dat toch wel één van mijn favorieten is. Taco’s. Dit is weer een variant op de knapperige schuitjes met vlees. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als klein kind een keer op een verjaardag was en mijn tante met een enorme (ik was klein he dus of het zo enorm was weet ik eigenlijk niet) pan aan kwam zetten en bakken vol tacoschelpen. Het voelde voor mij als een oneindige stroom van gehakt-geluk en ik denk dat ik die avond menig volwassenen eruit heb gegeten qua taco’s. Ik was hooked zo gezegd. Dit is een hele simpele versie van taco’s. Weinig poespas maar wel veel plezier. Serveer bij deze taco’s wel een goed gevulde salade en met wat guacamole en salsa ben je echt spekkoper. Alleen dan zonder spek.

Dit is één van de recepten die ik komende tijd plaats waar ik geen foto bij heb gemaakt. Het spijt mij. Af en toe maak ik wat ondoordachts en beviel het recept mij zo dat ik het toch wil delen. En met het donkere weer ben ik eerlijk gezegd ook wat te lui geweest om met daglichtlampen te slepen. En elk weekend in de middag warm eten is ook zo wat enkel voor een foto (al doe ik dat stiekem toch vaak wel). Lang verhaal maar geen foto dus en ik geloof dat ik de komende tijd nog ergens 2 recepten heb zonder foto. Het oog wil ook wat maar denkt u hier maar een lekkere gevulde tacoschelp en salade bij en probeer vooral dit recept. Kookon!

Wat heb je nodig:
1 rode ui
Olijfolie
1 blikje tomatenpuree
300 g gehakt
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel gemalen venkel
1/2 theelepel zoet paprikapoeder
2 tomaten
330 g witte bonen (215 g uitlekgewicht)
Zout
Peper

Verder nodig:
Tacoschelpen
Guacamole
Salsa
Of Gemixte sla, komkommer, tomaat
Of een goed gevulde lekkere salade


De how to:

Snipper de ui en doe deze met een scheutje olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Bak enkele minuten en voeg de tomatenpuree toe. Bak 2 minuten onder af en toe roeren. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul en goudbruin.

Verwijder het vruchtvlees van de tomaten en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan. Laat de bonen uitlekken en voeg met een snuf zout en peper toe aan de pan. Laat enkele minuten bakken en serveer met de tacoschelpen en salsa, salade en guacamole.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *