Sriracha noedels met kip, mais en ananas

Sriracha noedels met kip, maïs en ananas

Noedels zijn vaak een goede manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Met een lekkere woksaus erbij en een stukje vlees of vis lekker uit een kommetje eten. Vandaag bereik ik de prachtige leeftijd van 37. De man verjaard maar is niet verjaard. Zoiets? En hoewel ik op vakantie ben toch even een nieuw recept. Wie jarig is trakteert toch?

Deze sriracha noedels met kip, mais en ananas is ook zo’n fijn gerecht met babymaïs, wokgroenten en ananas. En die hebben het samen prima naar hun zin hebben in een kommetje. Ow, en slurpen mag!

Wat heb je nodig:
400 g kippendijfilet
Zonnebloemolie
2 tenen knoflook
½ theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel gemberpoeder
Zout
Peper
600 g wokgroenten
200 g babymaïs (uitlekgewicht)
250 g ananas (uitgelekt uit blik of vers)
4 kleine handjes gezouten cashewnoten

Voor de saus:

4 theelepels sriracha en een klein bakje met saus voor op tafel
4 theelepels ketjap manis
4 eetlepels mirrin (rijstazijn)
8 eetlepels ketchup
Snuf 5-spice

Verder nodig:
300 g soba noedels of mie

Nog meer nodig:

Wok

De how to:
Zet een pan met water op hoog vuur en breng aan de kook. Maak de saus door de sriracha, soyasaus, mirrin, ketchup en een snuf 5-spice bij elkaar in een bakje te doen en om te roeren.

Snijd de kippendijfilet in reepjes of blokjes.

Zet een wok op middelhoog vuur en voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Knijp de tenen knoflook uit boven de wok en voeg de kip, paprikapoeder, gemberpoeder en een flinke snuf zout en peper toe. Roer regelmatig om en bak tot de kip gaar is. Zet het vuur van de wok hoog en voeg dan de wokgroenten toe en de uitgelekte babymaïs. Roerbak deze op hoog vuur tot de wokgroenten wat geslonken zijn en wat vocht hebben verloren (circa 3 minuten).

Doe de soba noedels in de pan met heet water en kook deze volgens de verpakking gaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water.

Snijd ondertussen de ananas in kleine partjes.

Voeg de ananas na de 3 minuten toe aan de wokgroenten, roer om. Haal de pan na het omroeren van het vuur en zet opzij.

Verdeel de groenten en kip over 4 kommen. Roer de saus door de soba noodles en verdeel in 4 porties over de kommen of zet de groenten met de noedels apart op tafel. Eindig elke kom met een handje cashewnoten en serveer een bakje sriracha op tafel zodat iedereen nog wat hitte kan toevoegen.
Sriracha noedels met kip, maïs en ananas

Sriracha noedels met kip, maïs en ananas

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *