Snickers ijs zonder ijsmachine

Snickers ijs zonder ijsmachine

IJs, wie moet daar aan denken nu? Het vriest. Dan ga je toch geen ijs eten gek. Nee maar ja als het zelfgemaakt Snickers ijs zonder ijsmachine is dan wellicht wel. Zag je dat? Ik propte de titel van dit recept in de eerste alinea. Dat is niet per ongeluk, dat is om de leesbaarheid te verbeteren van deze blog en beter vindbaar te maken. Het is wat. Eerlijk in ieder geval en wat het verder is laat ik aan u. Ik moet ook kunnen koken he. Dus elke manier om mijn blog wat extra vindbaar te maken grijp ik dan maar aan.

We zitten alweer in het einde van januari. Een wisselvallige maand voor mij. Ik ga er niet over liegen. Het was op sommige momenten toch weer even wat zwaarder dan nodig. Dat hoofd van mij maakt zich soms nog drukker dan nodig. Maar ik kom er toch wel telkens weer uit. Maar het is lastig als je graag enige constante wil houden. Ook omdat ik zelf graag wat betrouwbaarder wil zijn. Maar kennelijk is dat moment er momenteel nog niet helemaal. Naast dat dipje was het ook een maand met een enorme piek. Want de heldin en ik zijn een paar dagen in Oostenrijk geweest. Weet u nog? Er viel 3m sneeuw, lawines, het leger was nodig, hoogste staat van paraatheid. Ingesneeuwde dorpen, mensen, en alles was wit. Dat dus.

En net op de dag dat het sneeuwen ophield en het wonderschoon weer werd, toen reden de heldin en ik naar Oostenrijk en genoten wij van drie dagen pistes, lekker eten, meters sneeuw en prachtweer. Waren we 3 dagen eerder gegaan dan was het feest waarschijnlijk niet doorgegaan. Het was een ongekend cadeau. Niet alleen de ouders die allemaal voor ons wilde oppassen op de bende van drie maar ook de gehele ervaring om na enkele jaren maar liefst vijf dagen met zijn tweeën te zijn.

Spannend ook wel. Je kostbaarste bezit achter te laten. Het zijn zulke vertrouwde handen waar we ze in achterlieten dus het vertrouwen was er zeker maar ja, er zal toch maar wat gebeuren. Was het niet bij hen dan had het bij ons ook gekund. Je rijdt toch bijna 2 duizend km, komt ontelbare wildebrassen tegen op de piste, autobahn en bent zelf niet zo ervaren op de latten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Al zal ik met mijn geluk dan waarschijnlijk domweg uitglijden op een stoepje ofzo. Niets stoer verhaal, domweg uitglijden, been breken. Zoiets stoms.

Maar, inmiddels ben ik weer thuis, en buiten één blauwe plek op mijn bil (goede massageplek) is alles goed gegaan. Inclusief apres ski. En wat heerlijk dan weer om de bende te knuffelen. Ik ben een lucky basterd mensen. Mag dan ook mijn handen dichtknijpen met zulke lieve mensen om mij heen. En geloof me, dat doe ik regelmatig. Dus zoals de bergen ken ik ook pieken en dalen momenteel maar grotendeels pieken. De gunstigste vorm van klimaatverandering voor mij zeg maar.  Nou mensen, Snickers en ijs in één geniet er van. Ook al is het koud. Kookon!

Wat heb je nodig:
450 ml slagroom
5 eetlepels cacao
1 blikje gecondenseerde melk
5 mini stickers in stukjes
1 flinke hand zoute pindas

Voor het sausje:
6 mini snickers
Klein scheutje melk

De how to:
Klop de slagroom met de cacao tot er zachte pieken blijven ontstaan. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop wederom lobbig. Snijd de mini-snickers in kleine plakjes en blokjes en meng deze met de zoute pinda’s door het ijs. Zet het ijs in een diepvriesbak afgesloten in de koelkast. Roer na 2 uur vriezen het ijs nog een keer door zodat de nootjes en snickers goed gemengd worden. Laat daarna nog een paar uur in de vriezer. Haal het ijs zeker 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.

Voordat je gaat serveren snijd je de 6 minisnickers in kleine stukjes. Doe deze met een klein scheutje melk in een steelpan en verwarm en roer door op laag vuur tot een sausje ontstaat. Serveer dit met het ijs.

Snickers ijs zonder ijsmachine

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *