Snickers Brownies

Snickers Brownies

Het is alweer even geleden, of in ieder geval zo voelt het, dat ik een nieuw recept plaatste. Ik maak het goed vandaag met snickers brownies en geloof me, daarmee is alles na één hap vergeven en vergeten. Maar de reden dat het hier wat rustiger is, is omdat het druk is geweest. De dagbaan, sportwedstrijden van de bende, een nieuwe pup in huis, zelf ook nog wat aan beweging doen. Het vreet tijd en ik ben dan al blij als ik in de avond of middag gewoon even met de benen languit op de bank kan.

Ik vind koken en bakken nog steeds leuk maar uitwerken en fotograferen kost tijd, goed licht, nadenken over de set-up en natuurlijk een gezellig verhaal er omheen uitwerken. Dit moet vooral ontspannen zijn voor mij dus doe ik het in dit geval wanneer het mij ontspanning geeft. Lang verhaal, maar het kan soms zijn dat iets nieuws wat langer op zich laat wachten. Vorig weekend had ik enorm zin in brownies. Het was lang geleden dat ik ze maakte en omdat ik al eerder mensen weg zag smelten van het idee dat er snickers in zouden zitten besloot ik dat ook maar eens te doen. En mijn hemel deze zijn toch wel erg lekker hoor. Smeuïg, zacht, chocoladekick en op de achtergrond karamel en nootjes. Lauwwarm zijn ze heerlijk maar om jezelf wellicht wat te temperen en niet direct alle boter je aderen in te spuiten raad ik aan een deel, na afkoelen, in een afsluitbaar luchtdicht bakje te bewaren op kamertemperatuur. Dan heb je er de volgende dag ook nog wat aan. Snickers brownies, wat een idee.

Verder wil ik niet teveel klagen. Ik ben ook druk omdat er veel leuks is. Zo ging ik vorig weekend met de bende, heldin en mijn 79 jarige vader naar Walibi. En wellicht denk je bij 79, poeh das oud. Maar mijn vader is een jonge god waar 65 ook niet zou misstaan. En hij durft overal in. Zat ik opeens met mijn vader in de space-shot, de X-express en de wildwaterbaan. Hoe ouder hoe gekker zeggen ze wel eens. Dat klopt. Wat een heerlijke dag was het. Als ik zo een leeftijd kan bereiken in die conditie zou ik er nu een kruisje voor zetten.

Helaas is dat ons niet allemaal gegeven. En dat heb ik ook afgelopen tijd weer mogen ervaren met mensen die veel te vroeg van ons afscheid nemen of geraakt worden door ander leed. Pluk de dag, we dreigen het makkelijk te vergeten. Maar plukken zal ik blijven proberen. Bewust en in het moment. Met een lach en een traan. Potver, word het opeens weer een zware blog. Op naar iets luchtigs, of in dit geval niet luchtigs. Snickers Brownies. Een middel om de dag te plukken. Kookon lieve mensen en probeer de dagen te plukken.

Wat heb je nodig:
Voor de brownies:
200 g pure chocolade (70% cacao)
250 g boter
100 g cacao
325 g kristalsuiker
200 g lichtbruine basterdsuiker
½ theelepel zout
200 g bloem
5 middelgrote eieren
1 theelepel vanille extract
4 Snickers repen in stukjes

Verder nodig:
Bakblik van 20 cm x 30 cm
Bakpapier

60 min op 160 graden (150 hetelucht).

De how to:
Breek de chocolade in blokjes. Doe de boter en chocolade in een steelpan en laat op laag vuur onder af en toe roeren smelten. Laat zeker 5 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 graden (150 hetelucht). Verwarm een rooster mee. Plaats een vel bakpapier in het bakblik. Doe cacao, suikers, zout en bloem in een kom en roer goed door. Mix er nu de gesmolten chocolade en boter doorheen. Het zal een korrelig geheel worden maar met de eieren uiteindelijk een dik beslag. Mix één voor één de eieren door tot elk ei opgenomen is en eindig met het vanille extract. Mix nog even kort door en zet opzij.

Snijd de snickers in blokjes. Doe de helft van het browniebeslag in de ovenschaal en verdeel de blokjes snickers over het beslag. Giet daarna de rest van het beslag overheen en strijk glad

Bak de brownies circa 50 minuten tot de bovenkant stevig voelt maar een sateprikker er nog wat vochtig en smeuïg uitkomt. Haal uit de oven en laat de brownies afkoelen in het blik.

Bewaar na afkoelen in een luchtdichte bak buiten de koelkast.

Snickers Brownies

Snickers Brownies

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *