Snelle pastasalade met gehaktschnitzels

Snelle pastasalade met gehaktschnitzels

Ten eerste! Gelukkig nieuwjaar leuke mensen! Zo een heerlijk recept voor pastasalade maar first things first. Ik hoop dat u de kerstdagen en oud en nieuw heerlijk, veilig en in één stuk bent doorgekomen. Ik bemerk dat de sportscholen weer vol mensen met goede voornemens zitten. Benieuwd of het blijft bij voornemens of deze bikkels over een maand nog zo aanwezig zijn. Ik zet ook even een stapje extra op de loopband komende weken want na december mag mijn broekriem ook best weer een stukje losser. Iets met balans over langere tijd behouden zoiets.

Het is de eerste blog van het jaar. Ik moet bijna weer aan de kook, niet verwarren met die andere coke uit het flesje of de poedervorm. En ik moet weer aan de bak. Letterlijk. De afgelopen weken heb ik tussen kerst en oud en nieuw volop in eigen redactiewerk gezeten. Nog circa twee weken en mijn manuscript moet ingeleverd. Inclusief alle foto’s die ik heb gemaakt.

Handig als je van tevoren bedenkt elk recept tien keer te fotograferen en daarna nog een keuze moet maken. Maar het is gelukt. En dan wordt het tijd om weer recepten te bedenken en uit te werken voor mijn blog. Want dat lag een beetje op zijn gat. Net als mijn inspiratie door alle drukte. Maar ik heb deze week nog een weekje vrij en dan gaan we weer lekker de keuken in. Ik heb weer een flinke lijst met verse ideeën.

2017 begint voor mij met een hoop nieuwe kansen. Ik richt vanaf deze week mijn eigen bedrijfje op. Tenminste, als de Kamer van Koophandel mij net zo ondernemend vindt als ik. Dat houdt in dat “De man die koken kan” vanaf deze week als het goed is ook betaalde opdrachten kan aannemen die passen bij mijn blog en ideeën over eten.

Hoewel ik dan officieel ondernemer wordt, heb ik uiteraard ook nog een dagbaan die wel mijn aandacht verdient. Dus dit is leuk, maar de dagbaan is minstens zo belangrijk voor mij. Maar het hele ondernemerschap biedt weer nieuwe mogelijkheden voor mijn blog en dat is leuk.

Ach weet u, ik laat het ook gewoon even op mij afkomen komende tijd. In eerste instantie ben ik druk met het boek en mijn werk als testkok. Ik doe er wellicht wat nonchalant over maar ik vind het rete-spannend. Ik kan veranderingen best aan maar niet als ze met teveel tegelijk voor de deur staan. Dan klap ik zo’n deur liever dicht, draai hem op slot en duik het liefst onder de bank. Dus wat innnerlijke onrust is er zeker wel. Maar ik weet ook dat je dan soms juist ergens in moet stappen. Niet letterlijk maar figuurlijk dan. Gewoon doen en dan zien wat er op je af komt. U hoort het wel.

Vandaag heb ik een lekkere simpele pastasalade op het menu staan. Het was een wat vergeten recept dat ik afgelopen nazomer maakte toen ik met de heldin en de bende van drie ging picknicken op het strand. Voor de luiheid gebruikte ik gehaktschnitzels, maar u kunt ook gehaktballetjes rollen, kip, garnalen of vis gebruiken. Lekker in alle seizoenen en zo op tafel. Eet warm, lauw of koud. Eet smakelijk en kookon!
Wat heb je nodig:
Olijfolie
2 gehaktschnitzels
½ kippenbouillonblokje
175 gram ongekookte pasta
200 gram diepvries Mexico melange (of een mix van doperweten of mais)
½ komkommer in blokjes gesneden
6 zongedroogde tomaten op olie in reepjes gesneden
1 gegrilde paprika in reepjes
Handje verse basilicumblaadjes
Parmezaanse kaas
1 grote eetlepel Olijfolie of liever een gekruide olijfolie zoals knoflookolie of citroenolie Zout
Peper

De how to:
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie bij. Bak de schnitzels in enkele minuten krokant en gaar en laat afkoelen op een bordje. Breng een ½ pan water aan de kook met het halve bouillonblokje en voeg de pasta toe. Bak deze beetgaar en voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd (zet het vuur hoog om de pan zo snel mogelijk weer aan de kook te krijgen) de Mexico melange toe. Giet af en laat flink afkoelen.

Snijd de komkommer in blokjes, tomaten en gegrilde paprika. Doe in een diepe schaal met de verse basilicum. Rasp er wat Parmezaanse kaas over. Snijd de afgekoelde schnitzels in stukjes en voeg toe aan de groenten. Voeg de afgekoelde pasta toe en een eetlepel (gekruide) olijfolie. Hussel met je handen door elkaar rasp er nog wat kaas over en breng op smaak met zout en peper.

pastasalade-met-gehaktschnitzel

Share

2 thoughts on “Snelle pastasalade met gehaktschnitzels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.