Snelle Banaanpannenkoekjes

Snelle Banaanpannenkoekjes

Als u dit leest staat de ME-er, politie, recherche, de dobermann’s, beveiligingscamera en alle alarmen die ik heb geinstalleerd alweer op het huis gericht. U raad het al. Ik ga bijna op zomervakantie. En dus zijn er maatregelen nodig om het huis te beschermen in mijn afwezigheid. Want u zou mijn mixer maar eens willen stelen. Nou mooi niet. Die mixer gaat gewoon mee in de koffer.

Vakantie, ik ben er aan toe kan ik u zeggen. Even twee weken genieten van pasta, pizza, campingmaaltijden, BBQ, bier en alle andere dingen naast eten die mij zo gelukkig maken. Vrienden, kinderen, zon, zwembad, lezen, uitrusten, spelletjes, peinzen, overpeinzen, ontspannen, lachen, sporten, steden bewandelen, rust. Italië is het doel dit jaar en de auto kan weer bijna volgestampt.

Maar als goed man die koken kan laat ik u niet met de gebakken peren zitten. Hoewel, gebakken peren zijn best lekker. Maar ik bedoel dat er in mijn afwezigheid toch gewoon sprake zal zijn van recepten. Maar in verband met de zomervakantie doe ik het wel iets rustiger aan. Ik zal komende weken slechts één recept plaatsen per week. Waarom? U bent ook druk, ik ben druk en allemaal content plaatsen terwijl half Nederland in het buitenland vertoeft dat voelt ook een beetje zonde ofzo. Dus gaat de man die koken kan op zomerstand. En daarom plaats ik komende weken elke woensdag een heerlijk recept. En na de zomervakantie knallen we er weer vol in met twee per week.

En over lekkere recepten gesproken, deze heerlijke snelle banaanpannenkoekjes die fantastisch zijn als ontbijt, lunch of als toetje (waarom niet). Ik maak deze pannenkoeken regelmatig in de ochtend als ik eens geen zin heb in havermout. Ze zijn gezond en eiwitrijk. En tsjah een beetje honing erop als tegenhanger voor al dat gezonds kan echt geen kwaad. Easy peasy lemon squizy maar dan zonder de lemon.

Als u op vakantie bent, dan heeft het geen zin u een fijne vakantie te wensen. Als u nog gaat dan wens ik u een fijne vakantie. Als u al terug komt, welkom terug! Ik ga de tassen klaarzetten en de alarmen in huis dubbel checken en zorgen dat de waakhonden straks extra hongerig zijn. Nee hoor grapje. Ze lusten ook vlees als ze gevoerd zijn. Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 1 a 2 personen:
1 rijpe banaan
2 eetlepels zelfrijzend bakmeel (of 2 eetlepels volkorenmeel en 1/2 theelepel bakpoeder)
1 groot ei
2 eetlepels havermout
Scheutje melk

Nog meer nodig:
Staafmixer

De how to:
Blender alle ingrediënten met een klein scheutje melk in een maatbeker tot je een mengsel hebt dat de dikte heeft van yoghurt. Is het te dik? Voeg dan dus nog een klein scheutje melk toe.

Zet een koekenpan op laag vuur en laat opwarmen. Giet met de maatbeker drie kleine beetjes van het beslag in de koekenpan en laat deze rustig bakken. Draai de pannenkoekjes om als de bovenkant droog is en je belletjes ziet verschijnen. Bak de andere kant goudbruin en leg op een bord. Herhaal tot het beslag op is.

Heerlijk met honing, wat kwark en een handje noten.
banaanpannenkoek

Share

2 thoughts on “Snelle Banaanpannenkoekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *