Simpele pastasalade met spek en pesto

Simpele pastasalade met spek en pesto

De zon komt weer af en toe aan bod. De koperen ploert, de brandende bal met vuur die aan de hemel staat en onze aarde verwarmt. De gratis energie die zoveel op aarde mogelijk maakt. De bron van zoveel leven, getinte huiden in de zomer. Die je verwarmt maar ook verbrand en zorgt voor geluk en verdriet. Ah de zon. Die.. weet je wat? Genoeg filosofie. Wat ik eigenlijk probeer te zeggen. Het is weer af en toe lekker warm. Al zou je dat niet zeggen met het weer van afgelopen dagen. Maar lekker weer dat betekent bij ons ook weer af en toe lekker in de tuin eten, picknicken, de bbq aan en genieten van lekkere lentemaaltijden. Deze simpele pastasalade met spek en pesto is echt een traktatie op een zonnig moment zoals bijvoorbeeld Koningsdag :). Ik maakte het onlangs bij een verjaardag als bijgerecht maar je kan zelf kiezen of je het als lunch, bijgerecht of hoofdmaaltijd eet.

Bij de salade, die op zichzelf al heerlijk is, maakte ik mijn versie van pesto. Omdat die best sterk smaakt besloot ik dat ik deze gewoon bij de salade neerzette zodat iedereen zelf zijn sterkte kan kiezen qua smaak. Dat is ook weer fijn voor de mensen die niet zo dol zijn op pesto maar wel op pastasalade. Dit gerecht laat zich zo makkelijk aanpassen en uiteraard kan je zelf kiezen hoeveel je van alles toevoegt. Ik geef je gewoon een richting maar als je meer spek/geitenkaas wil, of meer tomaten, moet je dat vooral lekker doen. Dit recept schreeuwt om creativiteit maar als je deze basis aanhoudt heb je al een heerlijk maal. En een dag na het maken is hij ook nog steeds fantastisch.

Heerlijk met stokbrood of bij een bbq. Ik verlang naar de warme dagen, laat die ploert maar snel weer tevoorschijn komen want eten in het zonnetje maakt alles lekkerder. Een goede koningsdag allemaal! Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 6 personen
500 gram tricolore pasta beetgaar gekookt en afgekoeld
1 bouillonblokje (ik gebruikte kip)
1 courgette in blokjes of een bosje asperges schoongemaakt en gegrilld in een grillpan
2 gegrilde paprika’s in stukjes
1 zak rucola slamix (a 150 gram)
Paar blaadjes verse basilicum
150 gram cherrytomaat in kwarten gesneden
Zout
Peper
Olijfolie
Citroensap
Geitenkaas circa 100 a 150 gram in blokjes of 100 gram uitgebakken spekblokjes
Eventueel twee handen walnoten
Pesto volgens dit recept: De man zijn pesto

De how to:
Eigenlijk is dit recept heel simpel. Maak de pesto, kook de pasta beetgaar in ruim water met een bouillonblokje en laat deze afkoelen. Snijd de courgette, of de gegrilde asperges in blokjes of stukjes, de paprika in reepjes en de tomaten in kwarten. Meng dit met de afgekoelde pasta.

Voeg de sla, zout, peper, een scheutje olijfolie en wat citroensap naar smaak toe. Bak de spekjes goudbruin in een scheutje olijfolie of snijd de geitenkaas in blokjes. Voeg toe met een flinke hand verse basilicum en eventueel twee flinke handen walnoten serveer met de pesto zodat iedereen de pasta zelf op smaak kan brengen. Heerlijk met een stokbroodje met bijvoorbeeld deze drie soorten Bruschetta.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *