Salade met romige krieltjes

Salade met romige krieltjes

Het recept van vandaag is een salade met romige krieltjes die ook nog tjokvol groenten zit. Maar ik ga u ook vandaag laten weten dat ik een zomerreces in ga schakelen. Want u bent massaal (gegund) op vakantie en ik kan ook wel wat rust gebruiken. En dus spreek ik met u af dat ik elke 2 weken een recept ga plaatsen tot september. Voor mij rustiger en waarschijnlijk voor u ook omdat u op vakantie bent.

Met mij gaat het overigens met stapjes vooruit. Soms grote, soms wat kleinere. Ik ben inmiddels weer aan het werk en na de vakantie ga ik drie halve dagen werken en als dat goed gaat al snel weer op 50% en van daaruit hopelijk gedegen opbouwen. Inmiddels is mijn therapie ook op gang. Erg fijn want ik had nog wat oude demonen die een schop verdiende. Hopelijk kan ik ze daarmee echt achter mij laten. Al met al positief dus. Als u nog op vakantie gaat, geniet ervan, bent u al terug, welkom terug. Dit recept is heerlijk op een camping of thuis. Niet moeilijk maar wel super smaakvol. Kookon!


Wat heb je nodig:

Olijfolie
500 g krieltjes
1 eetlepel sesamzaad
150 g gemengde bladsla en veldsla
2 stengels bleekselderij
250 g cherrytomaten
1 wortel
1/2 komkommer
1 avocado
1 gegrilde paprika

Voor de dressing:

1 theelepel dijonmosterd
6 eetlepels yogonaise of mayolijn
Sap van 1 limoen en wat extra voor de avocado
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel dille

Nog meer nodig:

Kaasschaaf

Eventueel:
Een vleesvervanger zoals vegan filetlapjes van de Lidl (niet gesponsord gewoon lekker)

De how to:
Bak de krieltjes goudbruin in een scheutje olojfolie in een koekenpan. Doe op het laatst het sesamzaad erbij en bak even mee. Doe de krieltjes en sesamzaad in een kom en laat ze een klein beetje afkoelen.

Doe de sla in een kom. Was en snijd de bleekselderij in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Maak mooie wortellinten van de wortel met een kaasschaaf en doe dit met de komkommer maar vermijd het natte binnenste. Doe de wortel met de komkommer en de tomaten bij de sla. Verwijder het vruchtvlees van de avocado en snijd in plakjes. Bedruppel met wat limoensap. Hak de paprika fijn.

Mix alle ingrediënten voor de dressing met een scheutje water door elkaar en verspreid over de krieltjes. Hussel en voeg met de paprika en avocado toe aan de salade. Hussel en eet smakelijk.

Groentesalade met romige krieltjes

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *