Salade met gerookte zalmsnippers, ei, champignons en pitten en zaden

Salade met gerookte zalmsnippers, ei, champignons en pitten en zaden

 

Leuke mensen,

Het is zomervakantie maar wat een vreemde zomer is het toch. Voelt het bij jullie ook zo vreemd aan? De heldin en ik werken nog verplicht thuis maar ook de bende is vrij. We hebben inmiddels een soort modus gevonden tussen thuiswerken en er voor de bende van drie zijn. Maar toch krijgen we beiden wel wat van elkaar mee. Af en toe nemen we dan ook een dagje extra vrij om wat leuks te doen met de bende. Ze hebben een logeerpartij her en der, we doen een extra wandeling, spelletje na het eten, of doen iets geks. Zo hebben ze deze week een game-dag waarbij ze geen schermtijd hebben en mogen kijken wat ze willen. Of ze slapen in één kamer. We proberen ze ook de ruimte te geven zich te vervelen en nieuwe dingen te bedenken. Zo komen we er wel deze weken.

Aan het begin van de vakantie hebben we ze gevraagd wat ze wilde doen deze vakantie. En dat ging van een kleinigheidje van een ijsje eten tot het verzoek om naar het belevenissenbos te gaan, rondkijken in een speelgoedwinkel en een bezoek aan Naturalis. Ook met de hond het strand bezoeken stond op de lijst. Dat hebben we deze week gedaan. Naar het hondenstrand in Noordwijk. Het werd 8 km stampen door het zand, lekker eten, zonsondergang bekijken en onverwachts verbranden. Het voelde als een cadeautje. Ik merk dat ik de neiging heb thuis het werk soms te groot te maken. Komt omdat je niet veel contact hebt met je relativerende collega’s. Alles zit dan in je eigen hoofd. Dus was een flinke wandeling en kijken naar de zee even een moment van bezinning. De wereld voelt soms zo vreemd.

Ook ik merk dat we ondanks de corona meer gaan doen en ons meer onder mensen begeven. En ook ik zie de regels vervagen. Hoewel er netjes ergens looproutes staan, mensen elkaar de ruimte niet geven. Of niet meer de handen ontsmetten. En misschien ben ik zelfs ook wel niet altijd even netjes. Terwijl ik het echt wel probeer. Maar je vergeet het soms echt. Ik neem het echt wel serieus. Maar het is lastig want het is niet zichtbaar in de praktijk. Als elk virus een tijger zou zijn, zou je er wel om heen lopen.

Ik begin mij te realiseren dat we misschien de regels wel nodig hebben om dit te beteugelen. Want veel mensen gaan er, zoals dat gaat met regels, mee om tot een grens. En altijd gaan er toch ook mensen nog overheen. Net als dat je 100 mag rijden je 105 rijdt omdat je dan net geen bekeuring krijgt. Ik geloof niet in al die complottheorieën. De natuur zal altijd een manier vinden om zich te ontwikkelen. Zo ook virussen en bacteriën. Is dit weg, komt er helaas wel wat anders. Het is de eeuwige strijd. En dat we het niet zo nauw nemen met onze regels zie je in de haardjes met besmettingen die toch steeds groter weer worden. Ik zie dat de regels overal weer strikter worden. Vooral in het buitenland. En ook heb net besloten nog even naar het buitenland te gaan binnenkort. Benieuwd of dit nog kan en mag straks. Ruime camping, beetje in de bergen wandelen, geen grote dorpen of steden bezoeken. Ik schat dat ik daarmee het risico wel beperkt kan houden. Zorg goed voor uzelf en anderen. En blijf bij klachten thuis. Veel meer kunnen we niet doen. Neem aan van een man die op 1,5 meter koken kan.

Tijd nu voor een salade met gerookte zalmsnippers, ei, champignons en pitten en zaden Super lekker recept. Op warme en koude dagen. Dus echt voor deze gekke zomer. Een beetje gezonde vetten, een bak groenten. Het zal u ook goed doen. Kookon!

Wat heb je nodig:
3 hardgekookte eieren
200 g rauwe spinazie
100 g ijsbergsla
250 g champignons
olijfolie
zout
peper
150 g geraspte wortel
3 gekookte rode bieten in blokjes
200 g zalmsnippers
Handje pitten en zaden

Dressing:
Citroen partje
3 eetlepels magere Franse kwark
1 theelepel dille
1 theelepel honing

De how to:
Kook 3 eieren tot ze hard zijn en laat afkoelen. Meng de spinazie met de ijsbergsla. Borstel de champignons en houd ze in zijn geheel in tact (snijd eventueel wat kontjes). Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de champignons in zijn geheel en hussel af en toe. Bak ze tot ze vocht gaan verliezen en goudbruin worden. Bestrooi daarna met zout en peper en haal van het vuur.

Voeg de wortel toe aan de salade en snijd de gekookte bieten in blokjes. Pel de eieren en snijd in partjes. Voeg deze samen met de bietjes in hoopjes toe aan de salade. Verdeel de zalmsnippers over de salade en strooi als laatste een handje pitten en zaden over de salade.

Meng voor de dressing het sap van een partje citroen met de Franse kwark, dille en honing. En serveer bij de salade of zoals ik deed, verdeel wat over de salade.

Salade met gerookte zalmsnippers, ei, champignons en pitten en zaden

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *