Rundvleescurry met kokos en bloemkool

Rundvleescurry met kokos en bloemkool

De herfst doet zijn intrede en dat is te merken. Het weer is natter, de temperatuur daalt, de verwarmingen mogen weer aan, de wintertruien uit de kast. De bomen doen hun best het blad vast te houden maar met het veranderen van de kleuren zullen ook zij zich moeten overgeven aan de herfst en de zomer definitief moeten loslaten. Bij kouder weer hoort stevige kost. En deze rundvleescurry met kokos en bloemkool is een gerecht wat de harten en lichamen verwarmd in de donker wordende dagen. Te gek met een lekker bockbiertje, flatbread of rijst of stokbrood. Stevige kost voor een stevig seizoen.

Vorige week plaatste ik een update hoe het met mij gaat. Wederom bedankt voor jullie fijne reacties. Weet dat de laatste blog mijn ervaringen zijn van een aantal weken terug en het gelukkig inmiddels echt weer wat beter gaat. Ik functioneer weer, zie het leven hoopvol tegemoet, en geniet ook zeker. Weer van de bende, heldin, sporten, koken en op de bank een fijne film of serie kijken. Binnenkort weer een update. Kookon allemaal en geef deze curry eens een kans!

Wat heb je nodig:
900 g runderriblappen
Zout
Peper
2 rode uien
Olijfolie
1 duimgrootte stuk gember
5 tenen knoflook
1 ½ eetlepel ras el hanout
½ eetlepel komijnzaad
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel garam massala
1 blik gepelde tomaten (400 g)
400 ml kokosmelk
2 eetlepels appelazijn en wat extra
1 kleine bloemkool
350 g zoete aardappel
2 eetlepels suiker

Nog meer nodig:
Braadpan met deksel

De how to:
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Snijd het vlees in redelijke grote blokjes en bestrooi met zout en peper. Snijd de uien in ringen. Zet een braadpan op middelhoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bak de uien onder af en toe roeren tot ze zacht zijn.

Schil en hak de gember fijn. Voeg, als de uien zacht zijn, het vlees en de gehakte gember toe. Bak en roer tot het vlees goudbruin gekleurd is. Voeg 200 ml kokend water toe aan de pan en knijp de tenen knoflook uit boven de pan. Voeg de ras el hanout, komijnzaad, paprikapoeder en garam masala toe en roer om. Voeg de gepelde tomaten, kokosmelk en appelazijn toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag. Doe een deksel op de pan. Laat onder af en toe roeren circa 2 ½ uur stoven.

Snijd na 2 ½ uur de bloemkool in kleine roosjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg de bloemkool en aardappel toe aan de pan. Roer om en laat nog circa 1 ½ uur met de deksel op de pan meestoven of tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt. Laat de saus, als deze nog wat waterig is, eventueel daarna nog, zonder deksel op de pan een beetje indikken en inkoken.

Voeg nu de suiker toe en een flinke snuf zout, wat peper en een klein scheutje appelazijn naar smaak. Proef en voeg eventueel van alles nog wat toe tot het naar wens is.

Serveer met flatbreads, brood of rijst.
Rundvleescurry met kokos en bloemkool

Share

2 thoughts on “Rundvleescurry met kokos en bloemkool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *