Rosbief tonato salade

De combinatie van vlees en vis is als Bert en Ernie. Als ze het eens zijn, zijn het de beste vrienden. Maar als de één met zijn trompet wil spelen en de ander wil lezen is het herrie in de tent. En dus is het van belang dat de twee goed op elkaar zijn afgestemd. Afgestemd, dat is een moeilijk woord en betekent dat ze bij elkaar passen.

Ow jeeh ik geloof dat ik teveel Sesamstraat kijk mensen. Ik moet ook stoppen met het meekijken met mijn kinderen. Wellicht weer eens een ander boek lezen dan één vol met recepten. Dan kom ik wellicht op betere metaforen. Metaforen, dat zijn vormen van beeldspraak. En beeldspraak is weer dat je iets vergelijkt met iets anders omdat het op elkaar lijkt. Ow kappen nou. Dit wordt weer zo’n blog waarbij het leidt tot een hoop letters maar geen inhoud.

Even terug naar het recept van de dag. Want dat is tenslotte waar deze blog om draait. Een combinatie van vlees en vis. Ik maakte een aangepast recept op Vitello Tonato. Een Italiaans recept met een mayonaiseachtige saus van tonijn die je met dunne plakjes kalfsvlees serveert.

Ik gooide het originele recept om. Want zo ben ik. En ging ik op zoek naar een Bert en Ernie. Hoewel de Bert had ik al. Dat was de tonijn. Maar een Ernie moest gevonden. En Ernie werd in dit geval rosbief. Ik maakte een maaltijdsalade met de heerlijke mayonaise-achtige saus, plakjes rosbief, hüttenkäse, knapperige en frisse spinazie, stukjes tomaat en courgette “spaghetti” die door een mandoline is gehaald. Een salade die echt om op te vreten is. Of zoals Bert en Ernie, de beste vrienden. Gezond en vullend. Heerlijk met een bruschetta of gewoon een stokbroodje of een kom soep. Dus laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan voor…. Oke mensen, ik ga stoppen met deze blog en de tv uitzetten 😉
Volgende keer iets minder Sesamstraat dus gigigigigigigi Whoei!

Wat heb je nodig:
Voor de saus:
160 gram tonijn op olie (100 gram uitlek)
4 eetlepels yogonaise
Sap van halve citroen
1 eetlepel appelazijn of witte wijnazijn Olijfolie (3 eetlepels) Theelepel dijonmosterd Scheutje water
1 eetlepel Worcestersaus
Peper

Voor de salade
Rosbief circa 300 gram in plakjes
150 a 200 gram verse bladspinazie
200 gram cherrytomaten gehalveerd
1 a 3/4 Courgette in mandoline in “spaghetti” gesneden
1/2 a 1 rode peper fijngehakt
Hüttenkäse 3 eetlepels
Basilicum, blaadjes van een half bosje
Puntpaprika in kleine stukjes gesneden
Zout
Peper

De how to:
Pureer alle ingrediënten voor de dressing, voeg zoveel zwarte peper toe als je lekker vindt en zet in de koelkast tot gebruik.

Pak een schaal en leg daar de bladspinazie in. Haal de courgette door de mandoline en leg op de spinazie. Halveer de cherrytomaten en strooi over de salade. Leg de puntpaprika in stukjes erbij evenals de gehakte rode peper. Maak rolletjes van de rosbief en leg deze tussen de salade. Leg wat lepeltjes hüttenkäse tussen de salade en bestrooi de hüttenkäse en rosbief met wat zout en peper. Voeg een paar eetlepels van de dressing toe aan de salade en bewaar de rest zodat iedereen dat naar smaak kan toevoegen. Strooi als laatste de blaadjes basilicum over de salade. Eet smakelijk.

Rosbief Tonato

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *