Roomtoetje met gebakken cornflakes noten en blauwe bessensaus

Roomtoetje met gebakken cornflakes noten en blauwe bessensaus

Dag leuke mensen,

Op de dag dat mijn kleine grote mini-me 10 jaar wordt plaats ik vandaag het recept voor een roomtoetje met gebakken cornflakes, noten en blauwe bessensaus. Een heerlijk recept dat we onlangs op een mooie zonnige weekenddag in de tuin aten. Zoet, knapperig en door de bessensaus ook nog een zuurtje. Klinkt culinair he? Is het niet, het is heel simpel. Maar ziet er wel culinair uit. En dat is fijn als je niet veel tijd hebt maar wel indruk wil maken.

Maar mini-me dus. Ik weet nog goed hoe ik hem voor het eerst in mijn handen had en hem daarna mocht aankleden in het ziekenhuis. Zijn kleine armpjes in de romper, het eerste mini luiertje. Eigenwijs was voor hem uitgevonden. Een klein hummeltje met een flinke eigen wil. Die ons op de proef heeft gesteld in de eerste 9 maanden door als huilbaby niet door te slapen. Die ons verraste door snel te lopen, praten en gewoonweg zijn eigen gang te gaan. Zo vond mijnheer het met een jaar of 4 best een goed idee in een pretpark zelf even naar de botsauto’s te gaan waardoor wij en onze vrienden in paniek ongeveer het hele pretpark af moesten zoeken. Die een enorm hart heeft, het leven en emoties intens beleefd en een unieke kijk heeft op de wereld door waarschijnlijk een vorm van autisme. Tien jaar is hij, beter in hoofdrekenen dan ik ooit zal worden, boeken verslindt, fortnite als de beste, Donald Ducks leest als een malle en ondanks dat hij steeds stoerder wordt altijd nog even een knuffel komt halen. Hij is stoer, mooi, gevoelig, gevat en heeft soms best wat moeite het grijs te zien in zijn zwart-witte wereld. Wat een mooi ventje hebben wij neergezet en hoewel het soms pittig is genieten we ook intens van hem. En hij geniet vooral van momenten met zijn familie en beste vrienden. Wat fijn dat we weer iets meer mogen en zijn verjaardag over meerdere momenten kunnen vieren. Net kwam hij nog even naar beneden. Verjaardag-spanning. Wat heerlijk toch. We houden van je mini-me. Voor altijd.

En nu, tijd voor dit heerlijke toetje. Maak er ook een heerlijk weekend van. Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 6 personen

Voor de bessensaus:
400 g bauwe bessen (diepvries)
3 eetlepels honing
1/2 theelepel dille

Voor de gebakken cornflakes:
50g roomboter
100 g volkorencornflakes met rood fruit (lidl) of gewone cornflakes
Snuf zout
Snuf kaneel
200 g ongezouten cashewnoten
1 eetlepel honing
Poedersuiker


Voor de room:

500 ml slagroom
1 theelepel vanillextract
5 eetlepels suiker

De how to:
Gebruik 300 g van de blauwe bessen. Doe deze in een steelpan en laat de rest van de bessen ontdooien (100 g).
Zet een steelpan met bessen en een scheutje water op matig/middelhoog vuur en voeg de honing en tijm toe. Laat dit circa 10 a 15 minuten, onder af en toe goed doorroeren, inkoken tot een jam/siroop achtige substantie e Laat afkoelen.

Zet een diepe pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Laat deze smelten en voeg de cornflakes toe en de cashewnoten. Roer om en bak de cornflakes in enkele minuten en onder af en toe roeren goudbruin. Bestrooi met een snuf zout, kaneel en voeg 1 eetlepel honing toe. Roer wederom om en haal de pan van het vuur. Bestuif met poedersuiker en roer een laatste keer om. Laat afkoelen.

Klop de slagroom met vanille en 5 eetlepels suiker tot de dikte van vla. Roer nu 2/3 van de gebakken cornflakes met noten erdoor.

Zet zes grote glazen neer. Verdeel de blauwe bessen saus in alle glazen. Als het goed is kom je tot een klein laagje in elk glas. Vul dan de glazen tot circa 3/4 met room met cornflakes. Eindig met een paar lepels cornflakes met noten en wat van de ontdooide blauwe bessen. Bestuif met poedersuiker en val aan.

Roomtoetje met gebakken cornflakes en blauwe bessensaus

Roomtoetje met gebakken cornflakes en blauwe bessensaus

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.