Romige tomatenpasta met saucijs

Romige tomatenpasta met saucijs

Rode pastasaus gaat mij nooit vervelen en het leuke is dat er zoveel variatie mogelijk is. Met rodewijnazijn, balsamico, diverse gepureerde groenten, lekker veel kaas, kip, tonijn en ga zo maar door. Dit is een romige tomatenpasta met saucijs. Deze pastasaus is enorm eenvoudig en door de slagroom en kaas krijgt deze zo’n een lekkere smaak. Je kent vast wel huisdieren die hun etensbak willen beschermen? Geef mij zo’n pan pasta en ik zal grommen als je hem af wilt nemen. Heerlijk! Grrrr..

Wat heb je nodig:
Zout
Olijfolie
2 rundersaucijsen
500 ml of 500 g passata (gezeefde tomaat)
3 tenen knoflook
10 g verse basilicum inclusief steeltjes
Sap van ¼ citroen en eventueel wat extra
½ eetlepel suiker
Peper
125 ml slagroom
40g – 75g parmezaanse kaas
Een zakje rucola

Verder nodig:
300 g volkorenpasta

Nog meer nodig:

Staafmixer of blender
Rasp (grof of fijn).

De how to:

Zet een grote pan met water op hoog vuur en voeg een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking, giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.

Zet ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Knijp het vlees uit de rundersaucijzen. Rul dit met een spatel en bak dit in enkele minuten gaar.

Doe de passata, knoflook, basilicum het sap van de ¼ citroen, suiker en een snuf zout en peper in een maatbeker en pureer de saus met een staafmixer of blender. Voeg de saus toe aan de saucijs. Breng de saus aan de kook en laat, onder af en toe roeren, enkele minuten op zacht vuur pruttelen. Voeg de slagroom toe, roer door en breng de saus aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de saus indikken tot de dikte van een pastasaus.

Rasp ondertussen de parmezaanse kaas. De pasta zal inmiddels nu wel gaar zijn. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de saus, giet er een scheutje van het kookvocht bij en roer de saus om tot deze mooi gaat glanzen.Voeg de kaas toe en roer om tot deze gesmolten is. Proef en voeg eventueel nog wat citroensap, zout en peper toe. Leg op de te serveren borden een flinke hand rucola en serveer de pasta daar bovenop. Leg er eventueel een partje citroen bij. Serveer met extra groenten of een lekkere salade.

romige pasta met saucijs

Share

One thought on “Romige tomatenpasta met saucijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *