Ontbijtrijstepap met banaan en vers fruit

Ontbijtrijstepap met banaan en vers fruit

 
Och mensen ik ben echt een sucker voor rijstepap. Ik weet trouwens echt niet waarom. Veel mensen gruwelen ervan maar ik vind deze rijstepap voor het ontbijt met kokos, banaan en vers fruit echt zo lekker dat als ik het maak je mij echt moet weg moet houden van de koelkast. Ik ga dan grazen en dit is echt een recept waarbij je telkens gewoon een lepeltje gaat halen.

Rijstepap eet ik meestal als dessert maar deze ontbijtversie laat je motor meteen lekker lopen. Prima voor het (hard)lopen in de ochtend of om je trek even te stillen. Al schrijvende krijg ik alweer trek en laat ik nou net nog wat risottorijst, kokosmelk en bananen in huis hebben. Dus.. joeh! Ik ga weer. Kookon mensen! Go get it!

Wat heb je nodig:
Voor 4 porties
150 g risottorijst
400 ml kokosmelk
½ theelepel vanille-extract
Snuf zout
Snuf kaneel
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker en wat extra
1 banaan
Sap van 1/4 citroen
Scheutje melk naar keuze
Notenmix
Vers fruit

Optioneel:
Staafmixer

De how to:
Doe de risottorijst met de kokosmelk, 300 ml water, vanille een snuf zout, snuf kaneel en de suiker in een steelpan. Zet op middelhoogvuur vuur en roer om. Laat aan de kook komen onder af en toe roeren. Zet het vuur zacht en laat zachtjes doorkoken onder geregeld doorroeren. Let op dat het niet overkookt en zet het vuur anders nog lager. Kook en roer regelmatig tot het ingedikt en de rijst beetgaar is (circa 10-12 minuten).

Laat 40 min afkoelen. Prak of pureer de banaan met het citroensap en roer dit door de rijstepap.
Zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast tot gebruik.

Roer de rijstepap, voor het moment van eten los met wat melk en serveer met noten cranberrymix, wat lichtbruine suiker en gesneden vers fruit.

ontbijt rijstepap

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *