Quesedillas met hüttenkäse, gerookte kip en Ananassalsa

Heb ik al eens gezegd dat ik gek ben op tortilla? Meer dan eens. En ach, het blijkt ook wel uit de hoeveelheid recepten die ik er mee maak. Je kan er zoveel mee. Ze als pizza gebruiken, in de oven krokant laten worden als ragoutbakjes of croutons, in de oven oprollen met een lekkere vulling of gewoon vullen met te gekke ingrediënten.

Toen ik een paar jaar geleden met vrienden op vakantie was in Spanje was het heerlijk om met lokale Spaanse worst, kaas en een heerlijke salade een keer quesedillas te maken. We aten ze heerlijk op het terras in een zakkend zonnetje met een lekker koud biertje erbij. Als ik er aan terugdenk wordt ik nog warm van binnen. Het was zo’n avond die eindeloos mocht duren. En voor diegene die niet weten wat quesedillas zijn, het zijn een soort gevulde pannenkoeken met vulling en kaas om te smelten die je lekker met diverse dips kan eten. Je maakt ze gevuld met diverse soorten kaas, of kaas met zoete aardappel en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Ik koos voor deze variant voor de iets minder vette variant door Hüttenkäse te gebruiken en heerlijke gerookte kip. Als je iets meer vet wenst (wat natuurlijk kan) mix er dan een paar plakjes cheddar doorheen. Ik at deze quesedillas met mais, en een geroosterde ananassalsa en guacamole. En omdat de ananas nu volop te verkrijgen is ook eens leuk om gewoon in de winter te maken als stevige lunch of lichte maaltijd. Voor de maaltijd adviseer ik nog wel wat extra groenten erbij. Koud pilsje erbij, glas prosecco en waan je even in de zomer.

Wat heb je nodig:
Voor 8 kleine tortilla’s.

200 gram hüttenkäse
1 kleine ui in kleine stukjes
1 gerookte (liefst biologische) kipfilet in stukjes
3 eetlepels mais
Het limoensap van een circa halve limoen
Zout
Peper
Zoveel chilipoeder of cayenepepper als je durft (ik deed dit niet vanwege mijn kinderen).
8 kleine tortilla’s

Eventueel wat zoete chilisaus.

Voor de ananassalsa
1 ananas in blokjes
1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
Hand cherrytomaten
Sap van circa 1/4 limoen
1/2 komkommer (eventueel geschild) in blokjes
(eventueel) wat verse koriander

Guacamole
Holy guacamole

De how to:
Zet een grillpan op hoog vuur. Schil de ananas (vermijd het binnenste deel) of haal met een ananassnijder het vruchtvlees uit de ananas. Snijd in blokjes. Meng met het gerookte paprikapoeder en bak tot de ananas mooi geschoeid is in de grillpan. Snijd de cherrytomaten en de komkommer en meng deze in een kom met de ananas en het sap van de limoen (en eventueel wat koriander) in een kom. Proef en voeg eventueel nog wat limoensap toe.

Maak nu de guacamole.

Meng daarna alle ingrediënten voor de quesedillas in een kom en breng op smaak met wat zout en peper en limoensap. Ik adviseer het sap van een halve maar wellicht houd jij van meer.

Pak nu een tortilla en besmeer met ¼ van de vulling. Leg er nu een andere tortilla bovenop.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat heet worden. Leg nu de tortilla in de pan en druk aan met een deksel. Laat de deksel nu rusten op de tortilla en enkele minuten bakken. Als de tortilla mooi goudbruin is aan de onderzijde draai je hem om, druk je hem weer zachtjes aan en laat je de deksel weer rusten op de tortilla tot ook deze kant mooie goudbruin is.

Serveer op tafel met de rest van de mais die je over hebt, de ananassalsa, zoete chilisaus en guacamole.

Herhaal dit met de 3 andere quesedillas. Snijd de quesedillas met een pizzasnijder in mooie stukken en laat iedereen er wat van zijn of haar favoriete dip en salsa bij eten. Hemels!
quesedillas

Share

One thought on “Quesedillas met hüttenkäse, gerookte kip en Ananassalsa

  1. Pingback: Cajun kip quesedillas uit de koekenpan | De man die koken kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *