Proteinepannekoeken met Whey en kwark

Proteinepannekoeken met Whey en kwark

Bewegen, de juiste voeding, rust, stress, erfelijkheid, het soort werk dat je doet, maar ook een dosis geluk. Allerlei factoren die bepalen of je gezond door het leven kan of niet. Het is ons niet allemaal gegeven. Maar wel iedereen gegund. Ik ben de laatste twee jaar zeer geintresseerd geraakt in voeding en het effect van voeding. Het is namelijk één van de factoren waar we zeker wel zelf invloed op kunnen hebben en dus daarmee ook directe invloed kunnen hebben op onze gezondheid. En voeding heeft weer invloed op je figuur, je organen, je mentale staat, hormoonhuishouding, je vochtbalans en eigenlijk meer dan je zelf soms door hebt. Niet voor niets genieten we zo van sommige voedingsmiddelen en is suiker zelfs een verslavend goedje.

Dat, zonder al te zweverig te willen klinken, vind ik dus boeiend. Een tijdje geleden kwam ik in contact met het bedrijf Strongfit. Zij werken met een programma waarbij je door een sportprogramma en het inregelen van je voedingspatroon je lichamelijke doelen ook echt kan behalen. Onder hun begeleiding en met een dosis discipline kan je vet verliezen, aankomen in spiermassa of juist op gewicht blijven. Daarmee verandert niet alleen wat je eet en hoe je beweegt maar ook hoe je leeft. Want ook aspecten als vochtinname en rust worden meegenomen. Ik vind het een zeer boeiend vakgebied en dit soort leefpatronen wordt bijvoorbeeld ook door topsporters gebruikt om op gewicht te komen voor hun wedstrijden.

Zij bieden een uitgebreider programma dan hetgeen ik vorig jaar ook deed voor de zomer. Het gaat een stuk dieper en is minder eentonig. Er wordt ook bijvoorbeeld rekening gehouden of je de juiste mineralen en vitamines binnen krijgt (micro-nutriënten) en waarbij je gedwongen wordt ook eens goed naar jezelf te kijken. Het gaat dus verder dan mijn voedingspatroon dat ik nu volg richting de zomer. Ik doe dat om me gewoon goed te voelen en een beetje klaar te zijn voor de zomervakantie. Vorig jaar beviel me dat goed. Ik heb mezelf trots in plaats van toch wat ongemakkelijk gevoeld in mijn zwembroek. Dat voor de eerste keer in bijna 35 jaar. En dat is al dat afmeten, bijhouden en opletten voor mij echt wel waard. Na de zomer ben ik van plan met Strongfit ook een persoonlijke uitdaging aan te gaan. Want hun visie bevalt me.

Voor hen maakte ik na wat leuke eerste gesprekken het volgende recept dat echt heel makkelijk, lekker en ook nog eens super eiwit (proteïne) rijk is. Handig na het sporten of als je in een programma zit waar je wel wat extra eiwitten kan gebruiken.

Deze proteïne pannenkoeken zijn zo lekker, die moet je eens proberen. En als je geen proteïnepoeder hebt kan je die ook weglaten. Voeg dan nog twee extra lepels havermout toe. Mijn gezonde woensdag-recept. Enjoy en kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 2 porties
100 gram magere Franse kwark
2 eiwitten (liefst biologisch)
1 ei (liefst biologisch)
1 schep Whey proteine
25 ml halfvolle melk
75 gram volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
3 eetlepels havermout
Snuf zout
Snuf kaneel

Eventueel:
Nog een eetlepel kwark
Handje noten
Honing

De how to:
Dit beslag is voor 2 porties. Zodra je het beslag klaar hebt kan je dit nog een dag bewaren in de koelkast voor een volgende dag. Wordt het dan wat te dik? Voeg dan een klein scheutje melk toe.

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een mengkom en blender deze of pureer met een staafmixer. Is het beslag erg dik? Voeg dan nog een klein scheutje melk toe. Het moet ongeveer de dikte hebben van yoghurt.

Zet een koekenpan op matig vuur en laat goed heet worden. Doe daarna een schepje beslag in een droge koekenpan en laat rustig bakken tot de bovenkant van de pannenkoek belletjes begint te vertonen en bijna droog is. Draai de pannenkoek om met een spatel en laat ongeveer nog een minuutje bakken tot de onderkant ook droog is en de pannenkoek een beetje terug veert als je hem induwt met de spatel. Herhaal dit met de volgende pannenkoeken tot het klaar is. Als je pan groot genoeg is kan je ook meerdere pannenkoeken tegelijk bakken.

Serveer de pannenkoeken met wat honing, noten en een lepel kwark. Lekker joh.
proteine pannenkoek

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *