De poptailbar – Kathy Kordalis

Recensie de poptailbar

Van Kathy Kordalis had ik nog niet gehoord voor haar boek “De poptailbar” uitkwam. Op de site van de uitgever is te lezen: “Kathy Kordalis is culinair alleskunner: ze volgde een koksopleiding bij het vermaarde Leith’s School of Food and Wine, is foodstylist, receptontwikkelaar, docent en leidt bovendien groepen door culinair Londen rond.” Op haar site staan inderdaad prachtige foodfoto’s en ik lees ook dat ze smaakpanels en menu en product ontwikkelaar is. Maar deze recensie gaat niet zozeer over Kordalis maar over het kleine handzame boek “De poptailbar” een boek met meer dan 90 recepten voor bevroren alcoholische cocktails of wel poptails. Een idee dat niet uniek is (er bestaan al dit soort boeken) maar toch letterlijk iets verfrissends blijft in de kookboekenwereld.

Het kleine handzame rode boekje bestaat maar liefst uit 11 hoofdstukken waarvan de eerste 3 gaan over de voorbereiding en techniek om bevroren cocktails te maken. Hoofdtuk 4 t/m 11 bevat diverse poptails. Lekker cool, fris en fruitig, extra gekruide voor bijvoorbeeld de winter, sprankelend en tintelend, klassiekers, net even anders en bijvoorbeeld zacht en romige poptails. Je kan het zo gek niet bedenken.

De opzet van dit boek is duidelijk en de uitleg heel helder. Een illustratie van de poptail, illustraties van de ingrediënten, benodigdheden, bereiding en klaar ben je. En met 90 poptails kan je je alcoholische ijskant ruim baan geven. Een banaan-koffiepoptail met kahlua, venkelgin met kruidenlikeur, gin, agavesiroop, bruiswater en venkel of de zeer luxe ijskoud goud poptail met gemberbier, wodka, appelsap en eetbaar bladgoud. Maar ook bekendere zoals een rum and coke met cola en rum (logisch), daiquiri met aardbeien, sex on the beacht of key lime poptails zijn natuurlijk terug te vinden in het boek. Wat opvalt is dat er veel verse ingrediënten worden gebruikt zoals bijenpollen, agavesiroop, avocado, gedroogde lavendel, gember of bijvoorbeeld komkommer. En dat maakt het net iets meer dan simpelweg een cocktail mixen en invriezen.

De poptailbar is een leuk boek met een zacht prijsje voor hen die eens wat anders willen serveren dan een drinkbare cocktail. Veel van deze bevroren cocktails zullen een leuke afwisseling zijn voor warme feestjes in de zomer. Hoewel het boek vol staat met illustraties was het wel leuk geweest de ijsjes ook daadwerkelijk te zien in fotovorm. Nu moeten we het toch vooral met onze verbeelding doen. Al met al een leuk boekje dat leuk is om te geven en te krijgen als je behoort tot de groep van alcoholische cocktail liefhebbers.

Auteur: Kathy Kordalis
Uitgeverij: Good Cook
ISBN: 9789461431660
Prijs: €12.50
Verschijningsdatum: 24 mei 2017


Dit boek is op mijn verzoek ter recensie toegezonden door de uitgeverij. Deze recensie betreft slechts mijn eigen mening.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *