Plaattaart met saucijs, zoete uien en mozzarella

Plaattaart met worst, zoete uien, courgette en mozzarella

Overal om mij heen zie ik lekkere recepten opduiken voor plaattaarten. Niet zo gek ook want een plaattaart is super simpel en gewoon heel erg lekker. Toen ik een weekje in Oostenrijk was besloot ik er ook één te bedenken. Na een dag wandelen was dit een ideaal comfortfood met veel verschillende smaken en dat ook nog eens lekker vult. In Oostenrijk gebruikte ik een gekookte worst maar voor het recept maak ik gebruik van saucijsballetjes die ik eerst even opbak voordat ik ze in de oven zet. Je kan daarin zelf kiezen wat je lekker vindt.

Heerlijke zoete uien, worst, courgette, tomaat en gesmolten mozzarella. Te gek! Geniet ook van dit simpele recept dat je doordeweeks ook zo op tafel hebt. Wederom is de foodfoto niet fantastisch maar vergeef me. De omstandigheden waren niet zo goed (weinig licht in huis) en het was vakantie. Maar ik wilde jullie toch een idee geven hoe de taart er uit komt te zien. Binnenkort weer de foodfoto’s die jullie van mij gewend zijn. Kookon!

PS: Zorg dat je bladerdeeg wel ontdooid is, anders wordt het uitrollen erg lastig. Op een vel bakpapier uitrollen dat met wat bloem bestoven is en het moet geen enkel probleem zijn. Enjoy!

Wat heb je nodig:
Voor circa 4 personen (eet er dan nog wel een salade bij)
500 gram bladerdeeg ontdooid
2 uien gepeld en gesneden in ringen
100 gram cherrytomaten in tweeën gesneden
1/2 courgette in plakjes gesneden
2 varkens of rundersaucijzen, uitgeknepen en in kleine balletjes gerold of voorgekookte braadworst
1/2 theelepel rozemarijn
Zout
Peper
2 tenen knoflook in plakjes gesneden
1 flinke theelepel honing
Zout
Peper
Olijfolie
1 bol mozzarella
Circa 1 eetlepel bloem
1 vel bakpapier

De how to:
Verwarm de oven voor op 200 graden (190 hetelucht).

Bak de uien in wat olijfolie en met de rozemarijn tot ze zacht zijn. Voeg dan de honing toe en een flinke snuf zout en peper. Knijp de saucijs uit, rol er balletjes van en bak de saucijs mee voor circa 5 minuten met de overige groenten. Je kan ook kiezen voor gekookte braadworst die je in plakken snijd. Zet het vuur uit.

Rol het bladerdeeg, op een vel bakpapier uit dat bestoven is met bloem. Rol tot een plak van circa 30 x 25 cm. Maak rondom een opstaand randje van circa 1 a 2 cm dik.

Zet het bladerdeeg voor circa 20 minuten in de oven tot het deeg goudgeel (niet goudbruin) is. Voeg dan het groente-en vleesmengsel toe en en scheur de bol mozzarella. Leg deze in stukjes op de groenten.

Zet daarna nog circa 20 minuten in de oven of tot de taart mooi goudbruin is en de kaas gesmolten.
plaattaart

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *