Pizzabroodjes met salami en ham

Pizzabroodjes met salami en ham

Wie is er niet gek op pizza? Kom op nou? Laatst viel mijn mond open omdat iemand zei dat die pizza niet lekker vindt. Ik had een paar dagen nodig om bij te komen van dit nieuws. Het raakt je pizzaziel gewoon diep. En ik heb besloten de relatie met deze persoon te verbreken. Leek mij beter. En ik heb dat soort negativiteit gewoon niet nodig in mijn leven. Bij ons thuis is er nou eenmaal een sterke sympathie voor pizza. En ik vind dat je ook op moet komen tegen pizzahaat en je moet elke pizza als individu beschouwen vind ik in plaats van over één kam scheren. Hopelijk leren mensen daar iets van dat ze niet zomaar alles zeggen over pizza. Pizza verdient gewoon gelijke rechten en liefde. In dat licht bedacht ik deze pizzabroodjes met salami en ham. Dat zal de haters leren. Pizza aversie bestrijden met pizza liefde. Kookon!

Deze simpele pizzabroodjes van zelfgemaakt deeg zijn een heerlijke traktatie. Het kost een klein beetje moeite en kneedkracht maar het is het allemaal waard. Rondjes deeg maken, vullen, en nog een rondje erop en dichtknijpen. Beetje olie eroverheen en wat kaas en afbakken maar. Salade er bij en je hebt een prima maaltijd. En kinderen vinden het trouwens erg leuk hierbij te helpen. Deeg rollen en beleggen. Een prima manier om samen wat pizza liefde op te bouwen.

Voor circa 6 broodjes
Voor het deeg:
375 g zelfrijzend bakmeel en wat extra
Zout

Voor de vulling:
Een paar eetlepels passata (gezeefde tomaten)
6 plakjes salami
Een ½ bol mozzarella
Gedroogde oregano
circa 3 plakjes ham
Een paar eetlepels parmezaanse kaas

Om te bestrijken:
1 teen knoflook
Olijfolie
Zout
Peper

Verder nodig:
Deegroller
Bakpapier
Kwastje

De how to:
Doe het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout in een kom en meng met een vork 180 ml water door het deeg tot er grote vlokken deeg vormen. Bestuif je handen met bakmeel en kneed het deeg in enkele minuten op een met bakmeel bestoven werkvlak tot een soepel deeg.

Verwarm een oven voor op 180 graden (170 heteluchtoven) en verwarm een bakplaat mee.

Rol een worst van circa 30 cm lengte van het deeg en snijd in circa 12 plakken.
Maak deze 12 plakjes wat platter en groter met een deegroller zodat je ronde plakjes krijgt met een doorsnede van circa 10 cm.

Leg een vel bakpapier neer en leg er 6 plakjes deeg op. Leg hier een plakje salami op en een klein lepeltje passata maar houd de randen vrij. Leg een half plakje mozzarella op de salami, bestrooi met wat oregano en eindig met een 1/4 of half plakje ham. Leg een nieuw rondje deeg op de ham en vouw de deegranden voorzichtig maar goed dicht.

Meng een scheutje olijfolie met wat zout, peper en de uitgeknepen teen knoflook en kwast de broodjes in. Bestrooi met flink wat Parmezaanse kaas.

Schuif het vel bakpapier op de hete bakplaat en bak de broodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar (op de foto ogen de broodjes nog wat flets maar goudbruin dus). Serveer met wat overgebleven passata of een andere lekkere dip.

pizzabroodjes met salami en ham

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *