Pindasoep met kip

Pindasoep met kip

Hoewel het de laatste tijd een beetje koffiedikkijken is (3x dubbele woordwaarde) met het weer besloot ik deze heerlijke pindasoep met kip toch maar te plaatsen. Op een warme dag moet je hier niet aan beginnen maar op het moment dat de wind opsteekt, het met bakken weer uit de hemel komt en je behoefte hebt aan vloeibaar comfortfood dan is dit een cadeautje.

Ik wil jullie lezers allemaal bedanken voor jullie lieve woorden de afgelopen weken. Het lijkt misschien of ik dat niet waardeerde of er zomaar overheen gestapt ben maar niets is minder waar. Ik heb alles gelezen en jullie steun en lieve woorden over mijn plannen om te stoppen waren hartverwarmend. Het is nog niet zover maar als de tijd komt laat ik het weten. Voorlopig heb ik nog een paar heerlijke recepten.

Hier is het de laatste tijd weer als vanouds druk. Op sportief vlak heb ik sinds januari de bokshandschoenen weer opgepakt, ben ik gaan zwemmen en ben ik ook weer rustig aan begonnen met hardlopen na een flinke knie-blessure. Vooral die laatste viel mij zwaar evenals het gebrek aan conditie bij de bokstrainingen. Dan denk je dat je met 2 a 3x in de week fitness wel wat kan hebben maar het explosieve en toch wel uitputtende karakter van boksen sloegen mij de eerste weken behoorlijk de ring door. Inmiddels ben ik weer aardig op niveau en wat blijft het heerlijk. Helemaal voor 200% leeg gaan en daarna voldaan de douche onder. Aanrader! Verder is mijn bende (niet van ellende) ook druk. Sporten, zwemles, dansles, spelen bij vriendjes en toch langzaam ook wel werkende naar het einde van het schooljaar alweer. De tijd vliegt maar het is mooi te zien dat ze allemaal hun draai gevonden lijken te hebben in hun klassen. Ze zijn druk maar behoorlijk vredig om het zo maar te zeggen. En met alle hectiek van vorig jaar kan ik u niet anders zeggen dat ik de situatie van nu met open armen ontvang. Laat het maar druk zijn maar zolang iedereen lekker in zijn vel zit kunnen we de wereld wel aan. Ik wens u tabee en een goed weekend met dit heerlijke recept. Kookon!


Wat heb je nodig:

Olijfolie
2 tenen knoflook
1 rode ui
2 kippenbouillonblokjes
2 kipfilets (circa 240 g)
1 steranijs
250 g wortel
200 g pindakaas
2 eetlepel gembersiroop
Of:
200 ml melk en 2 eetlepels geraspte kokos
Of:
200 ml kokosmelk (laat dan de melk en geraspte kokos weg)
Sap van 1 limoen
1 theelepel gemalen koriander
Zoveel rode peper als je durft
Zout
Peper

Optioneel:
Serveer met taugé en gebakken uitjes

De how to:
Doe een scheutje olijfolie in een diepe pan en hak de tenen knoflook en rode ui fijn. Zet de pan op matig vuur en bak de knoflook en ui tot de ui zacht is. Voeg de bouillonblokjes en 1 liter (liefst kokend) water toe. Zet het vuur hoog en breng aan de kook.

Voeg de kipfilets en steranijs toe en laat ongeveer 10 – 15 minuten doorkoken zonder deksel op de pan tot de kip gaar is. Snijd ondertussen de wortels in blokjes van circa 1 x 1 cm. Verwijder de kipfilets en steranijs. Voeg de wortels, pindakaas, gembersiroop, melk, geraspte kokos (of kokosmelk), sap van de limoen, 350 ml water, koriander en zoveel rode chilipeper als je durft toe aan de pan. Breng de soep onder af en toe roeren weer aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep 10 minuten, onder af en toe roeren, op zacht vuur doorkoken met de deksel schuin op de pan. Trek de kip tijdens de laatste minuten koken in stukjes met twee vorken en voeg deze de resterende kooktijd toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer er taugé en gebakken uitjes bij.

Tip: Ook lekker met stukjes gekookt ei, eventueel wat mie die je 10 minuutjes meekookt of andere (extra) groenten.

pindasoep met kip

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *