Philly Cheesesteak van de BBQ

Philly Cheesesteak van de BBQ

Ow mensen ben ik gewoon helemaal vergeten vorige week een recept te plaatsen? Dat is toch wel een dingetje. Die man die dingen vergeten kan. Komt omdat ik een week vrij was en even helemaal eruit. Midweek Valkenburg en toen ik terug was vloertje leggen in huis en daardoor helemaal vergeten deze Philly Cheesesteaks van de BBQ te plaatsen. Dus nu beter laat dan nooit toch een recept. Een heerlijk fastfood broodje dat je echt niet elke week moet eten. Want machtig, niet gezond maar wel ow zo lekker.

Dus nu ik de Limburgse vlaai inmiddels vergeten ben alsnog. En aangezien we de horeca toch niet mogen bezoeken een goed excuus thuis ook uit te pakken. Steek de BBQ maar op en go for it. Lekker koud biertje erbij en je bent spekkoper. Of in dit geval entrecote en rosbief-koper. Uiteraard kan je ook gewoon biefstuk gebruiken maar ik wilde een combi maken van twee snel garende soorten heerlijk rundvlees. Dus, kookon en geniet er van!

Wat heb je nodig:
2 afbak stokbroden
250 g rosbief
300 g entrecote
3 eetlepels roomboter
1 teentje knoflook
3 rode uien
Olijfolie
Zout
Peper
5 plakjes smeltkaas
Circa 50-75 ml slagroom

Verder nodig:
Gietijzeren pan of bakplaat voor de bbq.

De how to:
Verwarm een bbq voor en leg de briketten zodanig dat deze aan één zijde liggen (half om half techniek).

Bak de stokbroden volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven en laat afkoelen. Laat de rosbief en entrecote op temperatuur komen uit de koelkast en snijd ze in hele dunne reepjes. Meng de roomboter met een uitgeknepen teentje knofkook en zet opzij. Snijd de uien in dunne reepjes.

Verwarm de gietijzeren pan boven de briketten tot deze gloeiend heet is. Voeg een scheut olijfolie toe aan de gietijzeren pan en voeg de uien toe met een snuf zout. Bak de uien en blijf ze roeren tot ze zacht zijn. Bestrooi met wat peper en haal ze van de bbq.

Voeg wat nieuwe olijfolie toe aan de pan en bak een het vlees kort en in porties met een snuf zout en roer om. Als het vlees dun genoeg is, is doorbakken van het vlees geen enkel probleem. Dan blijft het ook zacht met eten. Ik koos voor medium gebakken vlees. Zodra het vlees goudbruin is en lekkere bruine randjes heeft schuif de pan/plaat even naar de indirecre kant van de BBQ en laat deze nog even met de deksel dicht staan om de rooksmaak even goed rond te laten gaan. Meng het vlees daarna met een deel vd uien. Haal het vlees van de BBQ en herhaal deze stappen met de volgende portie vlees.

Doe voor de cheddar de plakjes cheddar met een scheut slagroom in een magnetronbestendig bakje in de magnetron en verwarm circa 30 seconden op 650 Watt. Roer door. Als het nog niet lekker vloeibaar is, verwarm dan nog even 30 seconden.

Snijd het stokbrood in stukken en halveer. Open het brood en besmeer met knoflookboter. Leg er een portie vlees en uien op en giet er wat van de cheddarsaus op.

Philly Cheesesteak

Philly Cheesesteak

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *